Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens oslovuje také koncové spotřebitele

Společnost Siemens představuje na veletrhu Aqua-therm Praha dvě novinky, určené pro stále častěji skloňovaný koncept "inteligentního domu". Představil nám je zástupce společnosti Siemens na veletrhu Jaromír Studený.


J. Studený na veletrhu Aqua-therm

Jaké novinky jste přivezli na veletrh?
Novinkou je systém Synco living pro nezávislé řízení teplot v jednotlivých místnostech. Modulární koncepce umožňuje jeho bezproblémové rozšiřování do dalších prostor, a to i po letech provozu. Ovládání je intuitivní, určené k namontování do bytu nebo rodinného domu. V jednotlivých místnostech jsou základní jednotky, které bezdrátově komunikují s centrální prostorovou jednotkou. Systém zahrnuje i prvky simulace přítomnosti osob a další funkce, jako je například ovládání osvětlení, detektory kouře nebo ovládání rolet a žaluzií.
Systém Synco living získal Čestné uznání v soutěži o nejlepší exponát veletrhu Aqua-therm Praha 2006.

Dalším produktem pro koncové spotřebitele je systém Sintony 60 pro zabezpečení a ochranu domácnosti, který pracuje rovněž na principu bezdrátového přenosu. Je určen pro kontrolu vstupu a sleduje případná nebezpečí vzniku požáru. Centrální jednotka vyhodnocuje na základě získaných údajů případná nebezpečí a je schopna je komunikovat. Tento systém je určen pro domy i byty bez ohledu na velikost. I z designu přístroje je zřejmé, že nejde o systém, který se instaluje do skrytých částí domů, ale je určen pro montáž na viditelném místě, například na stěně. Panely jednotky jsou dodávány v několika barevných provedeních tak, aby mohly být sladěny s interiérem.

Znamenají tyto dva systémy, že se nadále bude společnost Siemens více zaměřovat na koncové spotřebitele?
Nedá se to tak říct. Siemens reaguje na potřeby trhu, protože koncept inteligentního domu se dynamicky vyvíjí. Kromě těchto dvou systémů Siemens nadále dodává velké investiční celky pro automatizaci budov a pro protipožární a zabezpečovací systémy. Systémy Synco living a Sintony 60 jsou jakousi třešničkou na dortu.

SIEMENS, s. r. o., divize Building Technologies - hala A, stánek 137

- jst -


Systém Synco living oceněný Čestným uznáním


Systém Sintony 60 pro zabezpečení a ochranu domácnosti
 
 
Reklama