Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energetický a technický audit čerpadel

Růst ceny elektrické energie pro velkoodběratele se stává velmi vážným problémem, který komplikuje jejich další rozvoj a v některých případech vede až k existenčním potížím.

Meziroční nárůst

rok 2004/2005 8%
rok 2005/2006 10%
rok 2006/2007 16% (předběžně dle údajů ČEZ)

Za poslední 3 roky stoupla cena elektrické energie téměř o 40%. Tento trend společně s růstem cen ropy nutí spotřebitele hledat úspory ve všech fázích jejich činnosti.

Proces čerpání kapalin, zejména vody, je v ekonomické činnosti člověka velmi významný. V celosvětovém měřítku se 20-25% elektrické energie spotřebuje právě na čerpání. U vodárenských společností pak 85% celkových nákladů na čerpací techniku po dobu její životnosti tvoří právě náklady na spotřebovanou elektrickou energii.

A proto firma Grundfos přichází s nabídkou tzv. Energetického auditu čerpací techniky, který u provozovatele odhalí možné úspory právě v nejnákladnější oblasti. Měřením vybraných parametrů čerpadel během jejich běžného provozu lze zjistit, zda používaná čerpací technika pracuje s nejvyšší možnou účinností, popřípadě lze navrhnout opatření, která účinnost čerpacího procesu zvýší a přinesou tak okamžité úspory v provozních nákladech.

Dotazy a žádost o podrobnější informace zašlete na: jzapletal@grundfos.com.



Proces čerpání kapalin spotřebuje celosvětově 20-25% vyrobené elektrické energie. Přitom se na konkrétních příkladech ukazuje, že až 30% z tohoto množství lze ušetřit optimálním návrhem a účinnou regulací provozu čerpadel.

S ohledem na to, že cena elektrické energie činí po dobu životnosti čerpadla přibližně 85% z celkových nákladů na jeho pořízení a provoz, jedná se o velmi významné a nezanedbatelné prostředky.


1. Posouzení efektivnosti provozu čerpadel


Grundfos přichází s velmi zajímavou a výhodnou službou pro provozovatele objektů vybavených čerpací technikou z oblastí:

  • vodárenství
  • čistíren odpadních vod
  • teplárenství
  • průmyslových provozů

Jedná se o tzv. Energetický a technický audit čerpadla (dříve pod názvem CoO, Cost of Ownership měření). Pomocí dlouhodobého sledování provozních režimů čerpadel při jejich provozování jsme schopni vyhodnotit efektivnost jejich provozu a navrhnout opatření, která vedou k významným úsporám elektrické energie. Tato opatření spočívají většinou v návrhu výměny čerpací techniky za novou, která pracuje s výrazně vyšší účinností nebo opatření obsahuje i nový způsob regulace a časového využití čerpadel.


Měření příkonu čerpadla v rozvaděči


Měření průtoku ultrazvukovým průtokoměrem


Záznam průtoku


WinCAPS - účinný nástroj pro návrh nového čerpadla

Bylo totiž na řadě praktických případů prokázáno, že čerpadla provozovaná v hydraulických systémech jsou většinou výrazně předimenzována. Je to způsobeno např. nadměrnou kapacitou vodáren, která převyšuje současné úhrnné odběry a rovněž i předimenzováním vlastních čerpadel v původním systemu. Velký význam mají také změny v hydraulickém systému, do něhož stávající čerpadla praacují a často i jejich celková technická zastaralost.

Proto nahrazením čerpací techniky za optimalizovanou dochází k tak výrazným úsporám na elektrické energii, že návratnost investic je většinou kratší než 1 rok a v našich podmínkách obvykle nepřesahuje 2 roky.

Vlastní proces auditu sestává z následujících kroků:

  1. Prohlídka měřeného čerpadla a navazujícího hydraulického systému (je nutno ověřit, zda je měření proveditelné z hlediska možnosti instalace měřidel, rovné délky na výtlačném potrubí, tlakové odběry, přístup do rozvaděče atd.) Dohoda s provozovatelem o provedení nezbytných drobných úprav.

  2. Instalace měřidel (ultrazvukový průtokoměr, tlaková čidla, měřiče spotřeby elektrické energie). Měření prakticky nevyžaduje demontáž čerpadla nebo potrubí či odstavení z provozu. Nainstalovaná měřidla neovlivňují ani neomezuují provoz čerpadla.

  3. Zahájení měření. Ve zvoleném intervalu (většinou 1-10 minut) se odečítají základní parametry provozovaného čerpadla (průtok, příkon, výtlačný tlak). Tato fáze trvá většinou 5-15 dní, aby bylo možno zachytit všechny typické provozní režimy (denní nebo noční provoz, provoz v pracovních nebo svátečních dnech atd.) Odečtená data se shromažďují v dataloggeru (sběrné paměťové jednotce).

  4. Ukončení měření po uběhnutí zvolené doby. Data jsou stáhnuta do počítače a vyhodnocena. Jsou specifikovány typické provozní režimy stávajícího čerpadla a vyhodnocena spotřeba energie v nich.

  5. Návrh nového řešení s ohledem na nejvyšší možnou účinnost ve všech zjištěných režimech (návrh jednoho nového čerpadla, návrh paralelně pracujícího soustrojí, posouzení otáčkové regulace atd.) Významným faktorem vedoucím také k úsporám energie a optimalizaci provozu je posouzení a případná změna časového snímku provozu nově navržené technologie (t.j. úprava podílu provozu a klidu sledovaného čerpadla).

  6. U nového řešení se vyhodnotí spotřeba energie v jednotlivých režimech a porovná se současným stavem.

  7. Stanoví se doba návratnosti investice při nahrazení stávajícího čerpadla novým z titulu úspor el. energie. Vypracování závěrečného protokolu.

  8. Zpracuje se eventuelně konečná obchodní nabídka čerpací techniky Grundfos s podporou softwarového nástroje WinCAPS.

  9. Pro konkrétní návrh čerpadla lze stanovit rovněž LCC (Life Cycle Costs), t.j. celkové náklady na provoz a údržbu čerpadla po dobu jeho životnosti.

  10. V případě dodávky a instalace čerpadel Grundfos lze předem sjednat provedení garančního měření, kterým se potvrdí správnost výběru technologie a reálnost dosažení vypočtených úspor elektrické energie.

Na příkladu závěrečného protokolu z měření na ÚV na jižní Moravě dokumentujeme praktickou podobu auditu. Návratnost investice zde vychází na cca 238 dní.

Cena vlastního měření není s ohledem na míru úspor vysoká a stanovuje se individuální nabídkou po prohlídce objektu a určení rozsahu měření. V mnoha případech se při dodávce čerpací techniky cena kompenzuje slevou na zboží a měření je tak prakticky bezplatné.






Vyhodnocení energetického auditu
Naměřené hodnoty
od 02. 12. 2005 od 12:00 hodin
do 06. 12. 2005 do 06:00 hodin
Stávající čerpadlo s parametry:
378 m3/hod.; 76,5 m; 118kW
technologie GRUNDFOS   224.990,- Kč
NK 100-200/214
350 m3/hod.; 50,5 m;
2960 ot/min.; 59,8 kW
Průtok Q = 468,0 m3/h Doba chodu 39,0 hod. Doba chodu 51,7 hod.
Tlak p = 5,1 bar Vytíženost čerpadla 40% Vytíženost čerpadla 60%
Spotřeba el. energie za 1 hodinu Qč = 131,2 kWh Spotřeba el. energie za 1 hod. chodu 131,2 kWh Spotřeba el. energie
za 1 hod. chodu
63,9 kWh
Doba měření Tm = 90,0 hod. Spotřeba el. energie za měřené dny 5116,8 kWh Spotřeba el. energie
za měřené dny
3305,3 kWh
Doba chodu čerpadla Tch = 39,0 hod. Cena měřené dny provozu 10028,9 Kč Cena měřené
dny provozu
6478,3 Kč
Celková spotřeba el. energie Tcelk = 5117,0 kWh Průměrná spotřeba za 1 den 1364,5 kWh Průměrná spotřeba
za 1 den
881,4 kWh
Celkové přečerpané množství Qcelk = 18104,0 m3 Průměrná cena za 1 den 2674,5 Kč Průměrná cena
za 1 den
1727,6 Kč
Cena za kWh 2,0 CZK Úspora za každý den provozu 483,1 kWh V nákladech
na el. energii
946,9 Kč
Doba měření 3,8 dne Úspora za 1 rok provozu 365,0 dní V nákladech
na el. energii
345629,2 Kč
 
NÁVRATNOST INVESTICE


238 DNÍ


2. Další důležité detaily ovlivňující ekonomický provoz čerpadel

Náklady spojené s provozem čerpací techniky mohou být více či méně ovlivněny řadou dalších faktorů. Ty se promítnou do nákladů na elektrickou energii, údržbu, náhradní díly nebo vyvolají ztráty způsobené odstávkami čerpadel.

  1. Správný výběr potrubí (nízké ztráty v potrubí)
  2. Výběr přívodního kabelu (zajistit nízké napěťové ztráty, t.j. kolem 1%)
  3. Čerpání v optimálním bodě (regulace, správný výběr čerpadla, paralelní provoz)
  4. Správné materiálové provedení (korozivzdorné materiály zajišťují vyšší účinnost a menší nároky na údržbu)
  5. Stáčení oběžných kol (může se dosáhnout v některých případech přesnějšího dosažení požadovaného pracovního bodu)
  6. Spolehlivý a chráněný produkt (zajištění dostatečného chlazení motoru, vybavení ochranami a online monitoringem)
  7. Provoz s frekvenčním měničem (možnost regulace otáček dle aktuálních provozních potřeb)
  8. Náklady na údržbu (tyto také zahrnují: demontáž a zpětnou montáž čerpadla, ztráty způsobené výpadkem provozu a samozřejmě náklady na náhradní díly a provedení opravy)

Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.
logo Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o.

Roční produkce více než 16 milionů kusů čerpadel činí ze společnosti Grundfos jednoho z předních výrobců čerpací techniky. Grundfos se dlouhodobě zaměřuje na vývoj energeticky úsporných a účinných čerpadel. Součástí výrobního sortimentu jsou čerpadla ...