Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens na veletrhu Aqua-therm představí nové řídicí systémy pro rodinné domy a byty

Na 13. ročníku mezinárodního odborného veletrhu vytápění, ventilace, klimatizační, měřicí, regulační, sanitární a ekologické techniky Aqua-therm Praha 2006, který se uskuteční na pražském Výstavišti v Holešovicích ve dnech 21. až 25. listopadu, se představí také společnost Siemens. Expozice bude umístěna v hale A, na stánku číslo 137, a budou v ní prezentovány novinky v oblasti komplexní regulace vytápění, větrání a klimatizace, elektronické zabezpečovací signalizace a systémů průmyslové televize. V centru pozornosti budou zejména zbrusu nové řídicí systémy pro rodinné domy a byty - Synco living pro řízení teploty v jednotlivých místnostech a Sintony 60 pro zabezpečení a ochranu domácnosti.

Regulace teploty

Na veletrhu budou k vidění nové regulátory a další komponenty z řady Synco living. Jedná se o systém pro rodinné domky nebo byty, který slouží pro nezávislé řízení teploty v jednotlivých místnostech. Lze jím ovládat jak servopohony na jednotlivých otopných tělesech, tak regulátory topných okruhů, kterými se řídí buď jednotlivé smyčky podlahového vytápění nebo otopná tělesa připojená přes centrální rozdělovač. Kromě vytápění a regulace ohřevu teplé vody systém umožňuje řídit také osvětlení, rolety a žaluzie. Systém Synco living je založen na bezdrátové komunikaci jednotlivých částí prostřednictvím protokolu KNX RF. Použití mezinárodních technologických standardů garantuje i po letech možnost integrace dalších komfortních funkcí, stejně jako rozšíření systému na další místnosti.

Dále bude prezentována rozsáhlá řada pokojových regulátorů, ekvitermní regulace Albatros a příslušenství v podobě ventilů a pohonů, čidel či měřičů tepla. Zajímavou součástí prezentace společnosti Siemens bude také sortiment Siemeca - radiový systém přenosu dat pro vyhodnocování tepla.

Součástí expozice Siemens bude rovněž regulační systém Desigo PX pro VVK a řízení budov, který vychází z mnohaletých zkušeností společnosti Siemens s těmito systémy. Desigo PX se používá pro komplexní regulaci a řízení vytápění, větrání, klimatizace a dalších technologií v budovách. Mezi významné vlastnosti systému patří možnost rozšiřování programovatelných podstanic, řada ovládacích panelů a ovladačů a otevřenost vůči produktům jiných výrobců.

Elektronická zabezpečovací signalizace

Významnou novinkou v oblasti EZS je moderní domácí řídicí systém Sintony 60, který je zaměřen především na zabezpečení a ochranu rodinných domků a bytů. Moderní elegantní vzhled je určen pro všechny, kteří doma chtějí mít více, než jen funkční celek. Systém kombinuje všechny důležité zabezpečovací funkce se snadnou instalací a nízkými náklady na údržbu. V nabídce jsou různé barvy panelu řídicí jednotky i vodotěsné dálkové ovládání. Mezi významné vlastnosti systému Sintony 60 patří bezdrátová komunikace mezi jednotlivými prvky systému.

Systémy CCTV

V oblasti průmyslových televizí budou na veletrhu Aqua-therm prezentována multifunkční digitální záznamová zařízení Sistore AX 4/9/16. Jedná se o kompaktní, bezúdržbová digitální záznamová zařízení, která kombinují rychlé nahrávání obrazu s mnoha dalšími důležitými funkcemi. Tyto funkce poskytují instalačním firmám a koncovým uživatelům velké množství výhod. V expozici společnosti Siemens bude představen rovněž flexibilní triplexní digitální záznamový a monitorovací systém Sistore MX Pro 8/16/32 nabízející vzdálenou obsluhu v sítích LAN, výbornou kvalitu obrazu, grafické uživatelské rozhraní pro přehlednou obsluhu a mnoho dalších funkcí. Na veletrhu bude k vidění také nová řada kamer.

Další informace o aktuálních produktech a službách společnosti Siemens v oblasti technologie budov naleznete na internetové adrese: http://www.siemens.cz/technologiebudov.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...