Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energetický projekt 2006

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s Českou energetickou agenturou, ENVIROS, s. r. o., a ABF, a. s. vypsalo Soutěž o energeticky úsporné projekty - Energetický projekt 2006. Nové soutěžní podmínky.

Uzávěrka pro podání přihlášek je 19. ledna 2007 a vyhlášení výsledků proběhne 14. února 2007. Vítězné projekty budou také prezentovány na World Sustainable Energy days ve Wellsu, Rakousko.

Soutěž o energeticky úsporné projekty - Energetický projekt 2006 se koná za podpory generálního sponzora, Skupiny ČEZ, a sponzorů Pražská energetika, a. s., a Energetická společnost E.ON. Organizační úlohu převzala ABF, a. s. Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen proběhne na slavnostním galavečeru dne 14. února 2007. Vítězné projekty budou také prezentovány na World Sustainable Energy days ve Wellsu, Rakousko.


Soutěž je vyhlášena ve třech kategoriích:

A. Nízkoenergetické budovy pro bydlení, školství, zdravotnictví, sociální péči, kulturní a administrativní činnosti
B. Energeticky efektivní územní systémy - energetické rozvody, systémy vytápění a umělého osvětlení
C. Snížení energetické náročnosti průmyslového podniku

Míru energetické náročnosti nových staveb a využití nejmodernějších úsporných technologií určují do značné míry jejich projektanti, architekti a realizátoři. Především pro ně je soutěž Energetický projekt vyhlášena. Do soutěže je možné přihlásit projekty a již dokončené investiční akce týkající se nízkoenergetických bytových domů, administrativních budov, energeticky efektivních územních systémů či postupů pro snížení energetické náročnosti v průmyslu. Porota bude přihlášené projekty hodnotit také podle toho, zda odpovídají faktorům udržitelného rozvoje hospodářství a společnosti (hlediska energetická, ekonomická, environmentální a sociální).

V rámci Energetického projektu 2006 vyhlásila společnost ENVIROS již 4. ročník Studentské ceny. Smyslem je šíření myšlenek nízkoenergetické, pasivní výstavby a užití obnovitelných zdrojů energie mezi budoucími architekty a projektanty. Studentské práce mohou soutěžit pouze v 1. kategorii.

Soutěž Energetický projekt přibližuje veřejnosti nejen nápady, ale i jejich konkrétní realizaci, a to jak v oblasti bydlení, tak i v oblasti průmyslu, kde se stále naléhavěji ukazuje potřeba urychleného přijímání vysoce účinných energetických opatření a nasazování nových inovativních technologií. Dobrých nápadů není nikdy dost a je třeba je podporovat a zveřejňovat. A právě to si Energetický projekt klade za cíl. Budovy a energetické systémy s minimální spotřebou energie přispějí k dosažení zdravého životního prostředí v ekonomicky reálných souvislostech.

Další informace naleznete na www.abf.cz/ep nebo www.enviros.cz.

Přihláška ke stažení ZDE (PDF, 1218 kB).

 
 
Reklama