Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v sortimentu Heimeier

Nové trendy v oblasti vytápění a chlazení jsou především odrazem touhy nás všech po stále větším komfortu s plně automatizovaným provozem. Naší společnou snahou je také ušetřit co nejvíce energie za provoz a v důsledku i finanční náklady. Výsledkem těchto našich snah je také šetřit společné životní prostředí. Nové trendy se také odrážejí v inovacích produktů firmy Heimeier.

Adaptér E - PRO

Úspory tepelné energie jsou hlavním tématem každého z nás, přesto je denně plýtváno značným množstvím energie.

Heimeier představuje novou vizi programovatelného termostatu, který je ukryt v adaptéru E-PRO:

  • Adaptér lze použít v kombinaci s termostatickými hlavicemi Heimeier typ K, D, DX a WK. Je určen pro nové aplikace i pro renovace.
  • Bez LCD - snadné zjištění aktuálního provozního stavu E-PRO
  • Automatická identifikace otevřeného okna
  • Jednoduché programování
  • Denní a týdenní program

Naučte E - PRO vašim zvykům

Denně vykonáváme mnoho činností opakovaně a jsou již takovou rutinou, že si to možná ani neuvědomujeme. Denně otáčíme termostatickými hlavicemi v ložnici, dětském pokoji atd., abychom ušetřili finanční prostředky na vytápění. Tuto rutinu zvládne za Vás nový adaptér E-PRO. Při odchodu z domova místo stažení hlavice na značku 2 stiskněte modré tlačítko a E-PRO automaticky sníží teplotu v místnosti o 4K. Po příchodu opět stiskněte červené tlačítko a E-PRO zapne komfortní režim. Celkem lze denně zaznamenat 4 změny. E-PRO si pamatuje každou změnu v reálném čase a následující den již pracuje za Vás. To je vše, žádné složité programování s LCD.

E - PRO zajistí tepelný komfort před vaším příchodem

Začátek komfortního režimu začíná 30 minut v předstihu než je Vámi uložený čas v paměti adaptéru. Váš byt bude příjemně vytopen i přesto, že jste celý den šetřili tepelnou energii.

Zvolte si časový režim

E-PRO lze provozovat v denním nebo týdenní režimu. Denní režim je postačující pro denně užívané místnosti, např. ložnice, koupelna. Týdenní režim je vhodný pro dětské pokoje, kanceláře a specificky používané místnosti. Přepínač je ukryt pod krytem E-PRO.

Automatické rozpoznání otevřeného okna

E-PRO rozpozná otevřené okno a rychlé ochlazování místnosti. Automaticky přepne na tlumený provoz, aby nedocházelo k plýtvání tepelné energie. Po uzavření okna přepne na komfortní provoz.

Provoz bez regulace

Adaptér lze kdykoli vypnout. V takovém případě je zachována plná funkčnost osazené termostatické hlavice. Napájení je zajištěno dvěmi tužkovými bateriemi s životností min. 5 let. Baterie jsou využívány pouze krátkou dobu v době přechodu na jiný režim vytápění. Nízká kapacita je indikována v předstihu blikáním kontrolní LED.

Montáž

Adaptér E-PRO se instaluje mezi ventil a termostatickou hlavici. Je určen pro všechny termostatické hlavice a ventily Heimeier typu K, D, DX a WK. Instalace je možná také na všechna desková otopná tělesa s integrovanou vložkou Heimeier. Montáž je velice snadná a rychlá. E-PRO lze osadit i na stávající ventily - vaši stávající termostatickou hlavici můžete používat nadále.


Obr. 1.1 - Schéma montáže adaptéru E-PRO na radiátorový ventil Heimeier
1. Spojovací díl mezi E-PRO a ventilem; 2. Adaptér E-PRO; 3. Termostatická hlavice K;
4. Kryt adaptéru E-PRO




Dovolte, abychom Vás srdečně pozvali
k návštěvě naší expozice

na letošním veletrhu Aqua-therm
(21.-25.11.2006, Výstaviště Praha).

Naši expozice bude v hale A.



IMI Hydronic Engineering
logo IMI Hydronic Engineering

Naší doménou jsou vysoce efektivní řešení pro HVAC soustavy: udržování tlaku a kvality vody; vyvažování, regulace a ovládání; termostatická regulace včetně unikátní technologie AFC® s Eclipse Inside. Produkty značek Heimeier, TA a Pneumatex šetří čas, ...