Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na FOR ARCH Praha 2006

Letos již posedmnácté. V termínu od 19. do 23. září 2006, pořádá společnost ABF v Pražském veletržním areálu Letňany Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH. Letošní ročník je zastřešen tématem České stavebnictví v rámci EU.

Veletrh se stal tradiční událostí v oblasti stavebnictví a architektury, která je každý rok s napětím očekávána. Za dobu své existence se vyprofiloval ve skutečně komplexní přehlídku jak stavebních oborů, tak oborů se stavebnictvím přímo souvisejících a zařadil se mezi prestižní evropské veletržní akce. Díky bohaté nabídce výrobků, technologií a služeb znají dnes FOR ARCH nejen odborníci, ale i široká veřejnost.

V loňském roce se veletrhu zúčastnilo 1 028 vystavovatelů z 15 zemí světa na čisté výstavní ploše 22 772 m2 a navštívilo ho více než 100 000 lidí. Odborníky byl hodnocen jako jeden z nejúspěšnějších (výzkum EUFORUM).

FOR ARCH vytváří širokou mezinárodní platformu pro setkávání všech odborníků napříč celým stavebním oborem. Každý ročník má své hlavní téma, které pružně reaguje na aktuální problémy českého i evropského stavebního trhu a jemuž se podrobně věnují kvalitní odborné doprovodné programy. Doprovodný program je vždy sestavován ve spolupráci se špičkovými odborníky z ministerstev, státních organizací, profesních komor, akademie věd, vysokých škol, odborných spolků, sdružení a cechů a s významnými výrobci. Součástí programu je vždy řada mezinárodních odborných konferencí, seminářů, firemních prezentací a také odborných soutěží.

Letošní ročník, FOR ARCH Praha 2006, je zastřešen tématem České stavebnictví v rámci EU. Vedle hlavní expozice přichází s lákavou nabídkou doprovodných výstavních sekcí:

  • Inteligentní budovy a telekomunikace (IBT - komponenty pro inteligentní budovy)
  • Dřevěné stavění (1. mezinárodní veletrh staveb ze dřeva)
  • For Vertical/For Lifting (12. mezinárodní stavební veletrh výtahů a zdvihací techniky)
  • For Tech (12. mezinárodní veletrh stavebních strojů a mechanizace)
  • For Invest (2. mezinárodní veletrh investičních příležitostí)
  • For Sport (1. mezinárodní veletrh výstavby a zařízení sportovních areálů a tělocvičen)

Nedílnou součástí veletrhu budou také konference a semináře, které tematicky vycházejí ze současných trendů evropského stavebnictví, jako např.: Dřevěné stavění, Energetická náročnost staveb 2, Výškové budovy a Praha, Udržitelný investiční rozvoj, Inteligentní budovy a telekomunikace.

Na programu je dále celá řada soutěží - jmenujme alespoň některé: Nejprestižnější jsou nepochybně celostátní soutěže Stavba roku a Dopravní stavba roku. Zlatá pečeť přináší ocenění nejlepší a nejprodávanější odborné publikaci z oblasti urbanismu, architektury, stavitelství, bydlení a interiéru. Jejím posláním je především prezentace knižních novinek daného oboru zájemcům z řad návštěvníků veletrhu. Ti si mohou všechny publikace přihlášené do soutěže prohlédnout v knihkupectví v prostorách veletržního areálu. Mezi zábavné soutěže patří soutěž kresleného humoru na téma stavebnictví Fór pro FOR.

Místem konání mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH je Pražský veletržní areál v Letňanech (PVA), jenž svou kapacitou realizaci takto rozsáhlé akce umožňuje. Díky neustálým investicím poskytuje areál 34 200 m2 kryté výstavní plochy, 6 000 m2 venkovní plochy, 3 800 parkovacích míst a prostory pro konání doprovodných programů. Konferenční centrum disponuje sálem pro 140 osob a dvěma sály pro 40 osob.

Počtem vystavovatelů a návštěvníků, rozsahem výstavní plochy, kvalitou výstavního prostoru, zahraniční účastí, rozsáhlým doprovodným a společenským programem, řadou zajímavých soutěží a prezentací trendů, novinek a vizí se FOR ARCH Praha řadí mezi nejprestižnější a nejrozsáhlejší akce oboru stavebnictví a architektury v rámci středoevropského regionu.

Další informace naleznete na webových stránkách veletrhu www.forarch.cz.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...