Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projekt vzdělávání instalatérů v ČR - zhodnocení 1. etapy!

České obchodní a marketingové zastoupení koncernu SANITEC, největšího evropského výrobce koupelnového vybavení, se rozhodlo investovat velké finanční prostředky a firemní know how do dlouhodobého rozvoje instalatérů ve všech směrech. Za tímto účelem Sanitec zahájil na podzim 2005 specializované 2-denní vzdělávací kurzy pro instalatéry k získání dovedností v několika směrech.

Zhodnocení 1. etapy projektu:

První etapa projektu byla odstartována v říjnu 2005. Vytvořený realizační tým Sanitec provedl několik výběrových řízení, ve Školicím centru Sanitec a ve vybraných SOU vybavil školicí prostory výrobky KOLO a KERAMAG. Ve spolupráci s externími odborníky z oblasti vzdělávání a psychologie prodeje a s Cechem instalatérů ČR vytvořil plán a náplň kurzů a odbornou Příručku instalatéra.

Od konce listopadu 2005 do června 2006 proběhlo ve Školicím centru Sanitec v Táboře a u partnerských Středních odborných učilištích ve vybraných regionech - v Plzni, Liberci, Olomouci a Ostravě celkem 65 dvoudenních vzdělávacích kurzů, ve kterých bylo proškoleno téměř 1.300 instalatérů!

Tato výjimečná čísla potvrzují úspěšnost projektu vzdělávání instalatérů firmou Sanitec, jedinečného nejen v ČR ale v rámci celé Evropy. Největším úspěchem je vyjádření samotných instalatérů, kteří školení opouštějí se slovy:

... Jsem moc rád, že jsem si udělal čas, na takovémto školení jsem ještě nebyl
... Byl jsem na několika školeních, ale nikde jinde neukazují jak jednat se zákazníkem, přitom teď vidím jak je to pro mě důležité
... Hodně lidí sice chce levné výrobky, nízkou cenu a já jim tedy namontuji to nejlevnější, ale teď vidím, že jsem s nimi vůbec nejednal a nenabídl nic jiného

nebo jiné dvě spontánní reakce:

... naposledy jsem byl na školení "nejmenovaného výrobce" a po 3 hodinách jsem usnul, tady u Vás na školení jsem se ani nevyspal!
... školení i školicí "doktor" byl výbornej, kdy bude další školení...

Chválu instalatéři vznášeli i na adresu výrobků KOLO a KERAMAG:

... jsem překvapen, jak široký sortiment výrobků je v nabídce KOLO
... nevěděl jsem, že umyvadla a klozety KOLO prodáváte také s povrchovou úpravou Reflex, to je jejich výhoda, to české výrobky nemají
... zaujala mě kvalita a rozmanitost koupelnového nábytku
... moc se mi líbí kouty Atol a Akcent Plus, mají pěkný design a dobře se montují
... KOLO má opravdu širokou nabídku, je kvalitní a za rozumnou cenu.

Pokračování vzdělávacích kurzů na podzim 2006 - zahájení 2. etapy projektu:

Na podzim budou uvedená školení pokračovat v Táboře, Liberci, Plzni, Ostravě i Olomouci. Navíc na podzim 2006 budou kurzy v dalších regionech - v Praze, Hradci Králové, Pardubicích a Jihlavě.

Navíc pro již proškolené instalatéry budou od podzimu organizována další setkání. Instalatéři na nich kromě nových informací získají možnost členství v Klubu Sanitec, které jim přinese různé výhody.

Sanitec tento projekt realizuje v úzké spolupráci s předními úspěšnými velkoobchody, které o vzdělávání "svých" instalatérů projevili zájem. Mezi ně patří firmy: GIENGER, MAWI, RICHTER+FRENZEL, P+P, WOLSELEY. Partnerem projektu je Cech instalatérů.

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.

Další informace a přihlášku na školení můžete získat na www.sanitec.cz v sekci "školení" nebo na adrese obchodního zastoupení mezinárodního koncernu Sanitec pro ČR a SR (viz níže)

kontaktní osoba: Zdeněk Dvořák
mobil: 602 345 287, Tel 381 254 907

Stránky společnosti Sanitec pro instalatéry.


Podstata projektu vzdělávání instalatérů v ČR:

Firma Sanitec jako jediná neškolí pouze výrobky, ale dává instalatérům "bezplatně" praktické informace. Největšímu zájmu instalatérů se těší školení zaměřené na jednání se zákazníkem, řešení námitek zákazníka a další obchodní dovednosti, vedoucí prodeji a montáži také hodnotnějších výrobků, přinášejí instalatérovi vyšší zisky a konečnému zákazníkovi větší spokojenost. Účastníci školení získávají dále informace, kde nalézt na internetu technické výkresy, ceny, informace o novinkách, školení a jiné potřebné informace. Součástí školení jsou také ekonomické a právní základy. Instalatéři jsou praktičtí lidé, proto veškerá výuka probíhá na příkladech keramiky, nábytku, sprchových koutů a van KOLO a KERAMAG. Každý absolvent kurzu obdrží CERTIFIKÁT a získá navíc výjimečně komplexní "Příručku instalatéra", která například podle slov Františka Holce, viceprezidenta Hospodářské komory ČR a prezidenta SPTZ patří mezi nejhodnotnější publikace v instalatérském oboru a každý instalatér, který chce dělat dobře svoje řemeslo, by si ji měl určitě prostudovat.

 
 
Reklama