Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jsou prvky systému EKOPLASTIK PPR kvalitní? Aneb jak skončila akce "dvě za jednu"

Naše firma vyrábí trubky a tvarovky z polypropylenu - PPR pro vodu a vytápění - již více než 15 let. Jedním z ukazatelů, které sledujeme jakožto indikátor kvality, jsou i reklamace našich zákazníků. Množství reklamovaných tvarovek i trubek se každým rokem snižuje, a to nejen v poměru k počtu vyrobených výrobků, ale i roční součet je každým rokem nižší.

Na druhou stranu - na školeních, pořádaných pro instalatéry nebo při setkáních se zákazníky na veletrzích, jsme získali informace, že vadné tvarovky instalatéři zpravidla vyhodí, vracení a reklamace se jim pro pár korun nevyplatí.

To byl podnět pro akci dvě za jednu, vyhlášené počátkem letošního roku. Za každou vadnou tvarovku nebo trubku od nás zákazník dostal dvě nové. Informace o této akci jste se mohli dozvědět jak z časopisů, tak i z letáků a našich webových stránek. Výsledek - po půl roce jsme nezaznamenali žádný nárůst reklamací!

Nechceme ale dělat unáhlené závěry. Můžeme si říci, že skutečně většina vadných výrobků, které se z naší firmy dostanou na trh (a tomu se skutečně asi nikdy neubráníme) se k nám dostanou zpět. A pokud tomu tak není - je na Vás, našich zákaznících, aby jste nás z tohoto omylu vyvedli. A tak přes to, že akce "dvě za jednu" k 1.9.2006 končí, budeme rádi, když nám vadné výrobky vrátíte. Jen takto zjistíme příčinu vady a můžeme se jí v budoucnu vyvarovat.



Mezioperační i výstupní kontrola probíhá
v pravidelných intervalech i namátkově.
 
Robotizované pracoviště - větší efektivita
a důslednější kontrola - vadný závit je
vyřazen ještě před založením do formy.

Je nám jasné, že když jste v plné práci, tak vadný výrobek přinejmenším zdržuje, v případě, že máte v zásobě jiný. Pokud to znamená odejít od rozdělané práce a jet shánět novou tvarovku nebo dokonce nutnost demontovat část již hotového rozvodu, chápeme Vaše rozladění o to více. Pokud máte pocit, že usínáme na vavřínech, dejte nám to vědět!

Každý prodejce, u kterého jste zakoupili vadný výrobek, je s námi v kontaktu - buď přímo, pokud se jedná o některého našeho hlavního odběratele, nebo právě přes tyto hlavní odběratele. Ti nám vadné tvarovky zašlou, přičemž obratem dostanou výměnou výrobky bezvadné.

Vítáme jakékoli podněty z Vaší praxe. Stále platí věta, kterou jsme použili při zmíněné akci - ukažte nám kde zlepšovat, zlepšovat chceme, musíme vědět kde.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...