Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Firma WAVIN Ekoplastik s.r.o. představuje plnou verzi výpočtového programu pro vodovody Instal-san 4.5

Firma WAVIN Ekoplastik s.r.o. připravila pro projektanty novou verzi programu na podporu projektování vnitřních rozvodů vody s označením Instal-san 4.5.

Tato nová verze programu Instal-san je po grafické stránce shodná s programem Instal-therm 4.0. Dimenzování vnitřního vodovodu v programu Instal-san 4.5 neprobíhá již nad schématy, popřípadě axonometrii vnitřního vodovodu (tak jak znáte z programu Instal-san 3.0), ale přímo nad půdorysy jednotlivých pater. Tyto půdorysy můžeme získat nakreslením přímo v grafickém prostředí programu Instal-san 4.5, nebo importem souborů DWG, DXF, popřípadě využitím skenovaných výkresů. Možná je samozřejmě i kombinace jednotlivých metod.

Dále program Instal-san 4.5 umožňuje veškeré výpočty a dimenzování rozvodů studené vody, teplé vody a cirkulace. Regulaci cirkulace pomocí regulačních a termostatických ventilů. Automatické vygenerování všech tvarovek a snadné prohlížení výsledků v tabulkách. Navíc je možné propojení půdorysů a montážního schématu vnitřního vodovodu.

Samozřejmostí zůstává možnost exportu výkresů do souboru DWG, DXF a mnoha dalších grafických formátů a export tabulek výsledků do MS Excel.

Program Instal-san 4.5 umožňuje navrhovat rozvody studené, teplé vody a cirkulaci ze systému Ekoplastik PPR (veškerý sortiment trubek a tvarovek z polypropylenu). Dále je na výběr i systém Ekoplastik ALUPEX (trubky ze síťovaného polyethylenu s hliníkovou vrstvou a lisovací tvarovky z PPSU) a systém Ekoplastik PEX (trubky ze síťovaného polyethylenu a lisovací tvarovky také z PPSU).

V listopadu, v rámci výstavy Aquatherm, jsme představili demoverzi výpočtových programů pro vodovody, vytápění a výpočet tepelných ztrát. Pro informaci - tato demoverze slouží k seznámení s programy, je zdarma a stále ještě ji na požádání zasíláme.

Pro zájemce o plnou verzi jsme se rozhodli uspořádat školení. Ti, kteří již mají zkušenosti s demoverzí, se dozvědí, co plná verze "umí" navíc. Ty z Vás, kteří se s tímto programem setkají poprvé, seznámíme se způsobem práce s programem.

Termíny prvních školení jsme určili na 12., 13. a 14. září 2006 v naší firmě, v Kostelci nad Labem, vždy od 10.00 hodin.

Pokud máte zájem, rezervujte si prosím účast, buď telefonicky, nebo mailem na níže uvedených kontaktech.

Ing. Ivana Attlová
Tel.: 326 983 152
E-mail: ivana.attlova@wavin.com

Veškeré informace o volných termínech, mapku, aby jste nás našli a veškeré další informace zveřejníme na našich webových stránkách: www.ekoplastik.cz.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...