Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

RDE10.1DHW prostorový regulátor Siemens s nezávislým výstupem pro ohřev TUV

Stoupající cena energií nutí spotřebitele zamyslet se nad každou korunou, kterou vydává na provoz domácnosti. Největší podíl tvoří kromě potravin náklady na vytápění a ohřev TUV. U kotlů se zásobníkovým ohřevem TUV, dochází velice často k situaci, že se TUV dohřívá na požadovanou teplotu i v době, kdy to není potřeba (např. v noci nebo během pracovního dne, kdy není nikdo doma).

Firma Siemens s.r.o., divize Technologie budov nabízí prostorový regulátor, který je určen pro kotle s možností samostatného spínání ohřevu TUV. Regulátor RDE10.1DHW je totiž vybaven dvěma nezávislými výstupy, pro vytápění a pro řízení ohřevu TUV. Pro každý z nich je možné nastavit individuální týdenní program. Výstupem pro TUV je možné povolit ohřev TUV v kotli nebo řídit chod cirkulačního čerpadla. Je ale možné využít jej také jako spínací hodiny pro další zařízení.

Nový regulátor vychází konstukčně z osvědčeného regulátoru RDE10.1, z něhož převzal elegantní vzhled, lehce srozumitelnou obsluhu, přijatelnou cenu a snadnou instalaci.

Důraz byl při vývoji kladen především na jednoduchost obsluhy. Číslice a symboly na displeji jsou dostatečně veliké a jasně patrné. Regulátor prostorové teploty umožňuje nastavit dvě úrovně žádané teploty - komfortní a útlumovou. Každé hodině v týdnu je pak možné přiřadit zda se reguluje na komfort nebo útlum. Z výroby je regulátor dodáván s přednastaveným časovým programem, který je možné jednoduše upravit podle potřeby uživatele. Nastavený časový program pro aktuální den je viditelný na spínací šabloně ve spodní části displeje. Regulátor může pracovat buď v trvale komfortním režimu, trvale útlumovém režimu nebo v automatickém režimu, kdy řídí přepínání komfort / útlum dle nastaveného časového programu.


Zobrazení spínací šablony pro vytápění
v automatickém režimu.
 
Zobrazení spínací šablony pro ohřev TUV
v automatickém režimu.

Podobným způsobem se pracuje s nastavením a zobrazením řízení ohřevu TUV. Regulátor může mít ohřev TUV trvale vypnutý, trvale zapnutý nebo v automatickém režimu, kdy se TUV nahřívá pouze v nastavených časových intervalech.

Bližší informace o regulátoru RDE10.1DHW a ostatních výrobcích firmy Siemens je možné získat na internetu: www.siemens.cz/sbt, e-mailem: hvacproducts.cz@siemens.com nebo telefonem na čísle: 233 033 402.

Kontakt:
Ing. Michal Bassy
Siemens, s.r.o.
Tel.: 233 033 402
e-mail: michal.bassy@siemens.com


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...