Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspěšný 2. ročník TZB Houšteckého cyklomaratonu

V sobotu 1.7.2006 se uskutečnil 2. ročník závodu horských kol, jehož hlavním sponzorem byl internetový portál TZB-info. Kategorie TZB se letos úspěšně rozrostla o mnoho nových závodníků.

Druhý ročník cyklistického závodu v Houštce u Staré Boleslavi nesl oficiální označení "TZB Houštecký cyklomaraton". Jeho generálním partnerem se stal internetový portál TZB-info společně s firmami GEMINOX, TEP JABLONEC, GIACOMINI a SIEMENS.

Slunečné počasí vítalo od ranních hodin velké množství závodníků, kteří se do areálu v krásné přírodě začali sjíždět již od 8. hodiny ranní. Nakonec se na startovním poli objevilo celkem téměř 600 účastníků, z nichž 63 bylo přihlášeno do samostatné kategorie TZB. Tato kategorie byla určena pro pracovníky a příznivce oboru TZB, kterým závod touto formou zprostředkoval zajímavé neformální setkání a možnost změřit síly v mimopracovním nasazení a současně udělat něco pro své zdraví.

Protože v pátek, den před konáním závodu vydatně pršelo, byly podmínky pro závodníky opravdu tvrdé. To ostatně dokumentují fotografie z dojezdu závodníků do cíle. Účastníci měli možnost zvolit si před startem délku trasy 55 nebo 78 km. Start proběhl hromadně v předpokládaném termínu 10 hod 30 minut. Možnost startovat na začátku startovního pole byla vyzhrazena pro nejúspěšnější z minulého ročníku. Těsně za nimi již začínalo různorodé startovní pole cyklistů nejrůznějšího věku a zkušeností. Každý závodník obdržel elektronický čip, který zajistil přesné měření jeho času.

Prakticky celá trať vede přírodou v okolí Brandýsa nad Labem, což přispívá k příjemnému pocitu z jízdy mimo silnice. Velká část se jede po lesních nebo polních cestách, pouze na několika úsecích je závod veden po asfaltce, nebo naopak v těžkém lesním terénu určeném pro opravdová horská kola. Z počátku byl pro trénované závodníky trochu problém prosadit se v dlouhém startovním poli šesti set účastníků, ale po několika počátečních kilometrech si každý našel své tempo a kolona závodníků se začala roztahovat do délky. Do cíle potom poslední závodníci dojížděli s téměř tříhodinovým odstupem za vítězem. To dokládá, že závod byl určen opravdu pro každého, kdo se chtěl zúčastnit.

V průběhu závodu se v prostoru stadionu konaly dětské závody na krátkých cyklistických trasách. Vůle po vítězství a nadšení ze sportu bylo na dětech vidět a bylo minimálně srovnatelné s dospělými účastníky hlavního závodu. Pro děti byly dále připraveny nejrůznější hry, za které dostávaly sladké odměny.

V cíli se první závodníci z kratší tratě 55 km objevili již po 1 hod a 38 minutách. Z delší tratě 78 km dorazili vítězové v čase 2 hodiny 23 minuty. Pak už následoval prakticky nepřetržitý proud dojíždějících závodníků, který vydržel téměř tři hodiny. Na všechny čekalo v cíli zdarma občerstvení v podobě nápoje a výborného guláše.

Na vítěze jednotlivých kategorií čekalo slavnostní vyhlášení na stupních vítězů. Nejlepší v kategoriích TZB obdrželi kromě poháru a šampaňského také ceny ve formě značkového oblečení od AlpinePRO.

Po vyhlášení vítězů byl pro všechny příznivce TZB připraven raut s bohatým občerstvením. Všichni si pochutnávali na grilovaném mase zapíjeném točeným pivem. Pak už přišly na řadu zákusky v podobě koláčů. Pro ty, kteří se neumístili na prvních místech, bylo připraveno dalších 30 cen, které obdrželi vylosovaní účastníci z kategorie TZB.

Nálada byla výborná a každý měl možnost vyměnit si s ostatními dojmy z příjemně prožitého dne v přírodě při pěkném počasí.

Těšíme se, že si i v příštím roce najdete čas na odpočinek a poměření sportovních sil při TZB Houšteckém cyklomaratonu a budeme rádi, když se startovní pole příznivců TZB rozroste. Fotografie dokládají, že to určitě stojí za to.

Výsledkové listiny:

Za finanční podporu závodu a velkou pomoc s organizací děkujeme především panu Fučíkovi z firmy PROCOM BOHEMIA (zastoupení kotlů GEMINOX), firmě ARNEMA (zastoupení GIACOMINI), firmě TEP JABLONEC a firmě SIEMENS.

   
   
   
   
   
   
   
       

Za fotografie děkujeme Ing. Vaňkovi z firmy Klima Praha, s.r.o., Ing. Velemu z firmy TEP Jablonec s.r.o. a panu Fučíkovi z firmy Procom Bohemia.

Další fotografie ze závodu:

http://www.bajkfoto.net/
http://www.geminox.cz/foto/cyklomaraton/
http://www.cyklocelakovice.cz/

 
 
Reklama