Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seminář o tepelných čerpadlech se bude konat v Nových Hradech

Dne 7. 6. 2006 od 14:30 do 19:15 hod. proběhne v Promítacím sále Akademie věd v zámku Nové Hrady seminář "Tepelná čerpadla."

Název akce: Tepelná čerpadla
Druh akce: odborný seminář
Pořadatel: Energy Centre České Budějovice
Datum konání: 7. června 2006 (úterý) v 14.30 - 19.15 hod.
Místo konání: Promítací sál Akademie věd v zámku Nové Hrady
Vložné: zdarma
Vzdělávání ČKAIT: -

Dne 7. 6. 2006 od 14:30 do 19:15 hod. proběhne v Promítacím sále Akademie věd v zámku Nové Hrady seminář "Tepelná čerpadla". Tento seminář představí široké veřejnosti projekt "Změna způsobu vytápění Mateřská škola, nová budova, Nové Hrady", na jehož realizaci získalo město Nové Hrady finanční podporu z fondu Phare EU. Dotace bude využita na instalaci tepelných čerpadel do místní mateřské školy.

Cílem semináře je také zvýšení obecného povědomí o tomto způsobu využívání geotermální energie šetrné k životnímu prostředí. Účastníci se zde dozvědí o možnostech využití tepelných čerpadel k vytápění budov. Bude zde prezentován již zrealizovaný zahraniční projekt z rakouského Altheimu spočívající ve výrobě tepla a elektrické energie metodou ORC s využitím geotermální energie. V neposlední řadě budou účastníci informováni také o možnostech dotací na tato zařízení.

Seminář je určený především obyvatelům Nových Hradů a okolí a dalším zájemcům o tématiku tepelných čerpadel. Ve spolupráci s Městským úřadem Nové Hrady, Obcí Altheim a FWG Großschönau tuto akci organizuje Energy Centre České Budějovice.

 

Bližší informace získáte a přihlásit se na bezplatný seminář můžete v Energy Centre České Budějovice (adresa viz níže), blanka@eccb.cz nebo www.eccb.cz.

Pozvánka ke stažení zde (PDF, 160 kB).

 
 
Reklama