Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na Stavebních veletrzích proběhne soutěž "Mini koupelna pro maxi využití"

Během konání Stavebních veletrhů v Brně se uskuteční výstava prací studentů, kteří se zúčastnili soutěže Happy Materials Polymer Sheets SHK 2005. Výstava tak naváže na loňský nultý ročník tohoto projektu, který se setkal s nebývalým ohlasem.

Přes 35 studentů z umělecko-průmyslových a architektonických vysokých škol z celé České republiky se pokusilo pomocí různých typů plastů ztvárnit maximálně efektivně prostorové uspořádání úsporné koupelny na co možná nejmenší ploše. Výsledky jejich prací budou ve dnech 25. až 29. dubna k vidění na ploše pavilonu "Z" brněnského výstaviště.

Vystavené koupelny jsou využitelné nejen v malých bytech pro mladé, v bytech panelových domů, ale i v jednoduchých sportovních hotelech, ve sportovních areálech, ubytovnách pro mladé apod. Přinášejí neotřelý pohled dnešních mladých lidí na využití koupelny, kteří přicházejí s nápady ze světa sci-fi, počítačových her, ze světa fantazie plného veselých, zábavných doplňků, hýřících barvami a novým tvaroslovím.

Pro mladé vítěze soutěže je připraveno 30 000 Kč, druhé a třetí místo bude odměněno 20 000, resp. 10 000 Kč.

O vítězných pracích rozhodne nezávislá 8 členná komise sestavující se z lidí různého odborného zaměření (architekt, kunsthistorik, obchodník, designér, VŠ pedagog, manažer z oboru výstavnictví, ...). Předsedou komise je Mgr. Tomáš Hendrych z firmy Happy Materials. Výrobce koupelnového zařízení Ravak je navíc připraven odkoupit autorská práva u prací, které jej zaujmou a nejzajímavější návrhy bude realizovat.

David Pokorný
manažer PR a reklamy Stavební veletrhy Brno a URBIS INVEST
Tel. +420 541 152 722, Fax: +420 541 152 889, E-mail: dpokorny@bvv.cz

 
 
Reklama