Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž "Čistá energie pro modrou planetu" zahajuje

Sdružení Calla s podporou Heinrich Böll Stiftung dnes zahájilo výtvarnou soutěž pro děti z jihočeských základních škol. Jejím cílem je umožnit dětem nakreslit svou vlastní představu o různých způsobech výroby elektrické energie.

Všech 245 škol Jihočeského kraje obdrží v nejbližších dnech dopis s podmínkami soutěže a doprovodnými materiály. Soutěžit je možno jakoukoliv výtvarnou techniku jako je kresba, malba, koláž, linoryt apod. ve dvou kategoriích:

  • Způsob výroby energie, který považujete za šetrný k životnímu prostředí
  • Využívání neobnovitelných zdrojů energie s jejich dopady na životní prostředí

Práce je možné zasílat nejpozději do 28. 4. 2006. Od 11. května budou nejlepší díla prezentována v prostorách kina Kotva v Českých Budějovicích. Zde proběhne i slavnostní vyhlášení výsledků soutěže s předáním odměn a to 25. května 2006. Výherci soutěže obdrží solární rádia, svítilny na sluneční pohon, stavebnice s fotovoltaikou, knížky s tématikou životního prostředí, případně dort.

Předání cen výhercům soutěže bude součástí krajského Dne pro obnovitelné zdroje energie, na kterém se kromě Cally podílí Energy Centre České Budějovice, Krajská energetická agentura, SEVEn a Krajský úřad Jihočeského kraje. V kině Kotva se v tento den uskuteční také dopolední promítání pro školy a pak i celovečerní veřejná prezentace filmů s tématikou čisté energie.

Hana Gabrielová ze sdružení Calla k soutěži sdělila: "Termíny jako větrné elektrárny, sluneční kolektory nebo globální změny klimatu a radioaktivní odpady stále ještě nejsou obvyklou součástí výuky na školách. Naše soutěž se snaží vést žáky základních škol a jejich pedagogy k zamýšlení se i nad těmito tématy."

Další informace k soutěži může poskytnout:

Hana Gabrielová, Calla - tel.: 777 027 012, 387 310 166, hana.gabrielova@calla.cz
Nebo jsou uveřejněny na www.calla.cz/oze

 
 
Reklama