Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v nabídce firmy ASIO

Stejně jako každý rok připravila firma ASIO několik nových výrobků a rozšíření nabídky stávajících výrobků o nové typy. Jedná se například o odvodňovací systémy AS-BIRCO, domovní čistírny odpadních vod AS-VARIO nebo čištění vzduchu fyzikálně - chemickými způsoby.



Zadlažďovací poklopy v nerezovém provedení AS-NERO

Jsou určené zejména pro náročnější zákazníky, důraz je kladen na bezproblémový provoz. Což znamená, že nabídnutá řada obsahuje například i řešení určené speciálně do prostor skladů, nebo manipulačních prostor ve kterých se pohybují vysokozdvižné vozíky.

V těchto podmínkách totiž často dochází díky vysokému tlaku vyvozenému kolem vozíku k popraskání dlažby na povrchu obvyklých typů. Tento typ je tedy speciálně vyztužen tak, aby k těmto závadám nedocházelo.



Odvodňovací systémy AS-BIRCO

V nabídce firmy je novinkou i systém odvodňovacích prvků určených k odvádění dešťových vod z ploch. Hlavní předností je opět spolehlivý provoz (robustnost jednotlivých typů zabezpečuje při správném výběru bezproblémový provoz) a velký výběr mřížek, případně jiných speciálních řešení (štěrbiny apod.) zabezpečujících splnění i těch nejnáročnějších architektonických představ.





Domovní ČOV AS-VARIOcomp ULTRA

Je biologická ČOV s vloženou membránovou vestavbou umožňující vyčištění odpadních vod z komunální sféry tak, že voda je recyklovatelná tj. kvalita vyčištěné vody je na úrovni vody dešťové a je možné ji použít např. pro zálivku, mytí automobilů a do rozvodů užitkové vody tj. např. i pro sprchování...

Novinkou je také to, že dnes dodávané As VARIOcomp K jsou již upraveny tak, že je možné v případě potřeby stávající čistírnu dovybavit dodatečně membránovou vestavbou.




Čištění vzduchu fyzikálně - chemickými způsoby

  • Proces IonActOx
  • proces PhoCatOx

Asio převzalo a nabízí zařízení k čištění vzduchu z objektů čistíren odpadních vod, skladováni odpadů, různých výrob atd. Tyto systémy umožňují okamžitý efekt čištění a odstranění i problematických plynů a zápachů jako je sirovodík apod. Metody čištění jsou založeny na ionizaci vzduchu a fotokatalytické oxidaci. Výhodou těchto systému jsou malé rozměry, jednoduchá instalace a možnost recyklace vzduchu, což umožňuje šetřit nemalé náklady např. na vytápění objektů ve srovnáni s technologiemi, u nichž se s recyklací nepočítá.


Sestava čištění vzduchu PhoCatOx s využitím fotokatalytické oxidace


Princip procesu IonActOx