Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aqua-therm Nitra je největší

Mezinárodní odborný veletrh Aqua-therm Nitra, který tradičně zahajuje výstavní sezónu na nitranském výstavišti, bude letos největší ve své osmileté historii. Ve dnech 7. - 10. února na něm předvede své služby a nejnovější produkty přes sto vystavovatelů ze Slovenska, České republiky, Německa, Rakouska a Polska.

Aqua-therm Nitra se totiž věnuje právě v této době nanejvýš zajímavým oborům - vytápění, klimatizaci, ventilaci, měřicí, regulační, sanitární a ekologické technice. Už vloni veletrh shlédlo patnáct tisíc návštěvníků, z nichž byly dvě třetiny obchodníci z celého Slovenska i ze zahraničí. A s veletrhem byli spokojeni. V rozsáhlém návštěvnickém průzkumu mimo jiné uvedli, že se jich letos na Aqua-therm vrátí 92,5 procenta.

V oboru vytápěcí techniky se letos mezi vystavovateli objevují nejen výrobci plynových kotlů, ale také producenti kotlů na ostatní paliva či výrobci tepelných čerpadel. Nechybí samozřejmě ani další související výrobky a služby, hořáky počínaje a komínovými systémy konče. Vytápění má na veletrhu opravdu reprezentativní zastoupení. Mezi největší vystavovatele patří Buderus, CNIM Babcock, Dakon, G-Term (Hennlich Industrietechnik), Immergas, Atmos, Zilizi (Junkers), Protherm, Vaillant, Quadroflex, Schiedel, Slovenský plynárenský priemysel, Tepelná čerpadla IVT, Thermopol (Geminox), Viterm, Viessmann, Weishaupt, Witzenmann, ŽDB Bohumín (Viadrus) a řada dalších.

Klimatizační a větrací technika nebude na Aqua-thermu určitě v pozadí. Naopak. V Nitře se každoročně setkávají nejvýznamnější firmy. A bude mezi nimi i spousta nových tváří, stejně jako v ostatních oborech. Největšími vystavovateli v tomto oboru jsou letos Elektrodesign ventilátory, Fiving, KT, Lennox, Perago, Slovklima Deimos, Systemair, polský VBW Engineering či Ziel-Abegg.
Silné zastoupení mají na veletrhu i ostatní obory, které zastupují například takové firmy jako Absolutgaz, Earth Resources, Gebrüder Ostendorf - OSMA, Herz, Meta-gas, Pipeco či Rems.
Nad odborným veletrhem Aqua-therm Nitra drží odbornou garanci čtyři nejvýznamnější slovenské subjekty. Je i jejich zásluhou, že se právě tento veletrh stal místem, kde se setkávají slovenští i zahraniční odborníci na technická zařízení budov a využívají Aqua-therm k diskusi o stávajícím i budoucím vývoji oboru.

Všichni garanti - Slovenská společnost pro techniku prostředí, Slovenská energetická agentura, Cech vytápění a tepelné techniky a Slovenský svaz výrobců tepla - také tradičně zajišťují doprovodný odborný program přednášek a seminářů. A letos bude zvlášť zajímavý. Reaguje totiž na aktuální vývoj na trhu. V budově Agroinstitutu jistě nezůstane jediné prázdné místo například při seminářích s názvem Dopad nárůstu cen plynu na ceny tepla či Slunce a teplo při výrobě tepla rodinných a bytových domů.
Prestižní ocenění nejlepších exponátů veletrhu získává každoročně pouze několik vystavovatelů. Vloni zlatou medaili Aqua-thermu Nitra, která je tou nejlepší referencí, dostalo pouze pět firem. Kolik jich splní náročná kritéria letos?
Už z výčtu největších vystavovatelů a z celkového rozsahu akce vyplývá, že letos bude veletrh Aqua-therm reprezentativní přehlídkou toho nejlepšího, co může v současné době obor technických zařízení budov nabídnout.

 
 
Reklama