Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalatéři SOU OŘS Žamberk na certifikovaném školení u firmy Laufen CZ Znojmo

Přednášky obsahovaly nejenom teoretický výklad, ale zároveň i praktickou ukázku montážních zásad s možností vyzkoušení v praktické učebně. Žáci školy si vyzkoušeli úskalí montáže sanitárních předmětů a jejich řešení.

Ve dnech 30.11.2005 a 1.12.2005 se učňům třetího ročníku oboru instalatér dostalo mimořádné příležitosti, zúčastnit se certifikovaného školení pořádaného nejsilnějším výrobním seskupením sanitární keramiky "LAUFEN, ROCA, JIKA". Tato akce se uskutečnila díky nadstandardním vztahům mezi pořádající firmou LAUFEN CZ a Středním odborným učilištěm obchodu, řemesel a služeb Žamberk, Zámek. Školení ve školicím centru firmy LAUFEN CZ na vysoké odborně technické úrovni vedli Ing. R. Babák a Ing. P. Čech.

Studenti byli seznámeni s celým výrobním sortimentem JIKA CZ a částečně i s produkty ROCA a LAUFEN CZ. Přednášky obsahovaly nejen teoretický výklad, ale zároveň i praktickou ukázku montážních zásad s možností vyzkoušení v praktické učebně. Žáci školy si vyzkoušeli úskalí montáže sanitárních předmětů a jejich řešení. Školitelé je upozornili na některé chyby, kterých se instalatéři dopouštějí z důvodů setrvávání na tradičních, ale dnes již překonaných montážích postupech.

Součástí byla i velmi poučná prohlídka výroby keramiky. Teprve když člověk na vlastní oči vidí vývoj, výrobu, zkoušky a expedici, je schopen si uvědomit, jak složitá je cesta od přípravy surovin až po finální výrobek. Pánové Babák a Čech se účastníkům školení věnovali i v době odpoledního volna, kdy pro ně připravili zajímavý program v duchu znojemských historických tradic.

Ne všechny firmy takovýmto způsobem investují do mladé generace s cílem vytvořit si kvalifikované zázemí mezi budoucími odborníky. Děkujeme firmě LAUFEN CZ a pracovníkům Školicího centra, že umožnili žákům absolvovat toto školení.

Na základě vlastní zkušenosti vřele doporučujeme instalatérské veřejnosti účast na tomto bezplatném školení v LAUFENU, případní zájemci se mohou přihlásit na www.jika.cz, nebo telefonicky na čísle 602509031.

 
 
Reklama