Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V minulém roce jsme si přiťukli k desetitisící jednotce

Rozhovor TZB-info s Ing. Martinem Bednářem, jednatelem firmy BV Thermo s.r.o., který hodnotí představení nové jednotky řady K s plynulou modulací výkonu a centrální regulační systém Robur, který není až tak úplnou novinkou, ale nabízí značné úspory plynu.



Firma BV Thermo s.r.o. Vás zve

k návštěvě svého stánku
na veletrhu Aqua-therm

hala J stánek č. 069
22. - 26. 11. 2005, Výstaviště v Holešovicích.



TZB-info: Prodáváte u nás teplovzdušné jednotky italské firmy Robur. Pro jaké typy prostor se vaše výrobky hodí?

Martin Bednář: Teplovzdušné plynové jednotky Robur nabízejí široké možnosti použití. Jsou vhodné do dílen, výrobních hal a skladovacích prostor. Výjimkou nejsou ale ani tělocvičny nebo sportovní centra, i tam dokáží splnit náročné představy provozovatelů.

TZB-info: Proč právě tyto prostory?

Martin Bednář: Protože právě tam je nutné nějakým účinným způsobem zajistit výškové rozložení tepla v prostoru tak, aby se teplý vzduch nedržel pouze pod stropem haly, ale aby cirkuloval i v rovině, kde se pohybují pracovníci.

TZB-info: Jaké jsou další výhody vašich výrobků?

Martin Bednář: Určitě je to rychle dosažené teplo v hale a snadná montáž na obvodovou zeď bez složitých stavebních úprav. Také je důležité říct, že se jedná o lokální vytápění, takže topí jen tam a tehdy, kdy je potřeba.

TZB-info: Jak dlouho už na našem trhu působíte a kolik jednotek jste už prodali?

Martin Bednář: V roce 2003 jsme si přiťukli k desetiletému výročí existence firmy na trhu a v roce 2004 pro změnu k desetitisící jednotce, která opouštěla náš sklad.

TZB-info: Jaké jsou vztahy mezi firmami Robur S.p.A. a BV Thermo?

Martin Bednář: Bez pochyb můžu říct, že výborné, jak po obchodní, tak i po přátelské stránce. Jsme firma, která se stará o relativně malé území České republiky, přesto jsme u italského Roburu země s největším počtem odebraných jednotek.

TZB-info: Mohl byste představit čtenářům, co to je Robur Komplet?

Martin Bednář: Robur Komplet je jedna z možností, jak si pořídit úsporné a moderní vytápění Robur. Zákazník může za jednotku Robur zaplatit pouze polovinu ceny. Toto je ovšem podmíněno uzavřením smlouvy o servisní péči s naším servisním střediskem. Na základě této smlouvy využívá zákazník paušálně placeného servisu, který zajistí bezchybný chod zakoupených jednotek po celou dobu jejich provozu. Na počátku je tedy levnější investice do vytápění a ta druhá část je rozložena do plateb na pět let.

TZB-info: Jak dopadla vaše akce Robur Regiontour, kterou jste uskutečnili letos v září? Jaké novinky jste na ní představili?

Martin Bednář: Myslím, že můžeme být spokojeni. Rozjeli jsme se do sedmi měst po celé České republice. Vždy přišel takový počet projektantů a montážních firem, jaký mohl naší značce jen lichotit. Představili jsme novou jednotku řady K s plynulou modulací výkonu a centrální regulační systém Robur, ale ten není až tak úplnou novinkou. Mluvili jsme o něm hlavně z důvodu značných úspor plynu, které může centrální regulace Robur přinést.

TZB-info: Co chystáte na příští rok?

Martin Bednář: To prozradíme, až na to přijde čas. Určitě nás mohou zákazníci vidět na výstavě Infotherma a Aquatherm 2006, ostatní zatím neprozradíme.

TZB-info: Děkuji za rozhovor.

Za TZB-info se ptala RNDr. Jana Plamínková

 
 
Reklama