Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla PZP šetří Vaše peníze

Trvalý růst cen energií je důvodem k zamyšlení při výběru vhodného systému vytápění a ohřevu užitkové vody. Přesvědčte se o tom, že největší úspory nákladů přináší podle výpočtů i dosavadních realizací provoz otopných soustav s tepelnými čerpadly a navštivte ve dnech 22. - 26. listopadu na Mezinárodním veletrhu AQUATHERM 2005 expozici firmy PZP KOMPLET a.s. (hala F, stánek č. 344).

Společnost PZP KOMPLET a.s. je svým podílem na trhu nejvýznamnějším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsažeou v zemi, vodě a vzduchu.


Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se jí podařilo vyvinout tepelná čerpadla systému "vzduch-voda", která dosahují stejných parametrů, jako tepelná čerpadla systému "země-voda".

V České republice jsou pro systém "vzduch-voda" ideální klimatické podmínky (průměrná teplota vzduchu během topné sezóny je +3°C). Pro své nízké pořizovací náklady a špičkové parametry dokáží bezproblémově nahradit tepelná čerpadla systému "země-voda", jejichž realizace je technicky mnohem náročnější a pro investora podstatně dražší. Vzduch je jako zdroj tepla nejdostupnější, prakticky neomezený a dá se říci, že z ekologického hlediska nejvýhodnější, protože odebrané teplo z okolí je opět vráceno tepelnými ztrátami objektu. K velkým výhodám patří i ta skutečnost, že tyto systémy mohou pracovat celoročně a být efektivně využívány pro přípravu teplé užitkové vody nebo ohřev vody v bazénu. Tepelná čerpadla "vzduch-voda" nenarušují teplotní rovnováhu okolí, jako je tomu u systému "země-voda".


Řada schválených patentových vzorů svědčí o tom, že se jedná o kvalitní a unikátní zařízení. Díky těmto jedinečným technickým řešením získala firma PZP KOMPLET a.s. řadu prestižních ocenění na mezinárodních veletrzích Pragotherm, Frigotherm nebo For Arch.

Společnost PZP KOMPLET a.s. je členem Sekce tepelných čerpadel při Svazu chladicí a klimatizační techniky a její výrobky mají právo používat logo "ZÁRUKA KVALITY".

Tepelná čerpadla PZP jsou certifikována autorizovaným zkušebním ústavem.

Společnost PZP KOMPLET a.s. je držitelem certifikátu řízení kvality podle mezinárodního standardu ISO 9001:2000 a ISO 14001.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...