Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nerezové sprchy od AZP Brno!

Nerezové sprchy jsou nedílnou součástí našeho výrobního programu! Svým zákazníkům nabízíme jak automatické podpovrchové sprchy a povrchové sprchy pro využití v interiérech, tak i venkovní sprchové sloupy pro koupaliště či venkovní solární sloup k venkovním bazénům.

Výrobky z nerezu mají v dnešní době obrovské výhody. Jsou daleko odolnější vůči poškození a díky naší povrchové úpravě mají i velice atraktivní povrchovou úpravu - tryskáním balotinou. Tento hladký matný povrch umožňuje daleko snadnější údržbu, neboť na něm nejsou tak vidět skvrny od vody a špína.

Interiérové sprchy

Sprchy od firmy AZP Brno s.r.o. můžeme dělit na interiérové a venkovní. První skupinou jsou interiérové automatické sprchové baterie. Jsou obsaženy v našem Aqua programu pod označením AUS 1, AUS 2 a AUS 3. Sprchy jsou ovládány senzorem a obrovskou výhodou je zde skvělá technologie START - STOP! Tento osvědčený a oblíbený systém funguje tak, že uživatel si krátkým zacloněním před senzorovým okénkem vodu spustí. Voda teče a sprcha tak umožňuje pohodlné sprchování bez nutného clonění před senzorem! Opětovným mávnutím si zákazník vodu opět zastaví. Dosah senzoru je zde nastaven na minimální vzdálenost cca 5 cm. Zkrácená zóna snímání zde zabraňuje nechtěnému spouštění a zastavování vody při sprchování, způsobené pohybem lidského těla. Nastavený dosah se dá i přenastavit pomocí dálkového ovladače.



Obr. 1a, b, c) automatické sprchové armatury AUS 1, AUS 2, AUS 3


Obrovskou výhodou systému START - STOP je vlastnost automatického samovolného zastavování vody!

Lidé ve sprchách vodu často nezastavují a dochází k nehospodárné spotřebě vody. Pomocí systému START - STOP se tento problém odstraní! Majitel výrazně sníží provozní náklady a zvyšuje i komfort uživatele - voda se automaticky zastavuje sama v krátkém intervalu! Z výroby nastavená doba 15 sekund se dá zkrátit či prodloužit pomocí našeho dálkového ovladače.

Nabízené sprchy AUS 1 a AUS 2 jsou podpovrchové a pro montáž je nutné připravit ve zdi niku. AUS 1 je sprcha pro tepelně upravenou vodu a AUS 2 je sprcha pro teplou a studenou vodu s termostatickým ventilem. Elektrické napájení je zde 12 V přes napájecí zdroj. Na objednávku dodáváme také sprchové raménka SP 1 a SP 2, odolnější vůči poškození. AUS 3 je automatická sprchová povrchová baterie. Tvoří ji celonerezový panel se sprchovým raménkem a termostatickým ventilem. Sprcha je pro studenou a teplou vodu a napájecí napětí je zde jak 12 V napájecím zdrojem, tak 6 V prostřednictvím 4 tužkových baterií.

Automatické sprchy AUS 1, AUS 2, a AUS 3 se používají zejména ve firemních sprchách, v bazénech, sportovních areálech apod.


Venkovní sprchy

SPS 01

Projektujete nebo vybavujete koupaliště, kempy či třeba venkovní sportoviště? Nyní Vám můžeme nabídnout naše nerezové sprchové sloupy SPS 01! Mají odolné a účelné provedení při zachování atraktivního vzhledu a praktického matného povrchu! Nerezové sprchové sloupy SPS 01 jsou osazeny sprchovými hlavicemi a tlačnými ventily pro spouštění vody. Na objednávku je možné vyrobit provedení s termostatickými ventily, bezdotykovým ovládáním apod. Jako výrobci jsme připraveni s vámi vyřešit jakékoliv atypické provedení! Sprchy jsou určené pro postavení do volného prostoru. Jsou zde možné dva způsoby jejich ukotvení - zabetonování kotevní konstrukce nebo připevnění kotevní konstrukce pomocí hmoždinek a vrutů.


Obr. 2a) nerezový sprchový sloup SPS 01.3
b) schéma SPS 01.1, SPS 01.2, SPS 01.3

Vyrábíme následující typová provedení:

  • SPS 01.1 - sprchový sloup s jednou sprchovou hlavicí
  • SPS 01.2 - sprchový sloup s dvěma sprchovými hlavicemi
  • SPS 01.3 - sprchový sloup se čtyřmi sprchovými hlavicemi


Obr. 3 - SPS 02

SPS 02

Hledáte ideální provedení venkovní sprchy k venkovnímu bazénu, třeba na soukromý pozemek, a chcete ušetřit na ohřevu vody?
Máme pro Vás náš solární sprchový sloup SPS 02!

K ohřevu vody využívá bezplatnou energii slunečního záření! Zadní stěna a dvě boční stěny jsou opatřeny speciální černou barvou pro zvýšení účinnosti ohřevu. Sloup je také opatřen sprchovou růžicí, která je připojena pomocí hadice.

Teplotu vytékající vody je možné regulovat pomocí kulových ventilů, umístěných na čelní straně sloupu. Je také určen k postavení do volného prostoru a jsou možné dva způsoby jeho ukotvení - připevnění konstrukce pomocí hmoždinek a vrutů nebo ukotvení pomocí lanek např. na trávníku.

Je to velice praktické a oblíbené řešení venkovní sprchy mezi našimi zákazníky za výhodnou cenu!



Závěrem tohoto článku bychom rádi uvedli, že pro vás připravujeme další velice zajímavý článek pod názvem "Mincovní a žetonové automaty - úsporné a ekonomické řešení spotřeby vody - představení na konkrétní stavbě". Článek si budete moci přečíst už brzy na odborném portálu TZB info!


AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...