Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky firmy Master Therm CZ

MasterTherm CZ připravil pro tento podzim několik novinek, které podstatně rozšiřují a zkvalitňují celkovou nabídku. Hlavní předností většiny nových modelů je elektronicky řízený expanzní ventil, který zásadním způsobem zlepšuje topný faktor při různých teplotách a tím i celkovou ekonomiku provozu.

Tepelné čerpadlo EasyMaster

Tepelné čerpadlo vzduch/voda s vynikajícím poměrem cena/výkon vhodné pro vytápění rodinných domů do tepelné ztráty cca 18 kW.


EasyMaster

Charakteristické vlastnosti

  • Jedná se o osvědčenou split (dělenou) konstrukci tepelného čerpadla. Venkovní jednotka, tvořená ultratichým ventilátorem a výparníkem, je umístěna vně objektu - rodinného domku (na stěně, na střeše, na zahradě, ...). Díky vynikajícím hlukovým parametrům venkovní jednotky je EasyMaster vhodný i do husté zástavby.

  • V kotelně - strojovně je umístěna vnitřní jednotka s kompresorem a všemi dalšími komponenty. Použitý kompresor Sanyo se vyznačuje velmi tichým chodem a spolu s digitálně řízeným expenzním ventilem zajišťuje vynikající pracovní účinnost tepelného čerpadla.

  • Digitální ekvitermní systém MaR Carel maximálně efektivně, automaticky a pro uživatele komfortně ovládá celkový chod tepelného čerpadla - digitálně řídí expanzní ventil, odtávací režim, kaskádní spínání bivalentního elektrokotle, atd...

Cena od již od 134 000 Kč bez DPH.

Tepelné čerpadlo AquaMaster

Je zvláště vhodné pro aplikace se zemním kolektorem, tzn. typ země-voda. Výkonová řada je odstupňována v sedmi stupních od 9 kW do 30 kW a vyniká výborným poměrem cena/výkon. Po celý rok vám tepelné čerpadlo AquaMaster zajistí příjemnou tepelnou pohodu a levný ohřev TUV.


AquaMaster

Charakteristické vlastnosti

  • Tepelné čerpadlo AquaMaster pracuje s velmi vysokou účinností a provozní spolehlivostí. Díky teplotě výstupní vody až 60 °C je tedy vhodné i pro rekonstrukce otopných systémů.

  • Další výhodou je téměř neměřitelná hlučnost antivibračně uloženého kompresoru, což umožňuje umístit tepelné čerpadlo kamkoliv, aniž by rušilo nepříjemným hlukem.

  • Na přání lze vybavit tepelné čerpadlo AquaMaster nadstandardní výbavou, jako je ovládání přes internet nebo GSM telefon, chlazení nebo víceokruhovou regulaci, která umožní např. ohřev vody v bazénu.

Cena již od 119 600 Kč bez DPH.

Tepelné čerpadlo DirectMaster

Technologická špička sortimentu MasterTherm CZ. Tepelné čerpadlo využívající princip přímého vypařování. Tento systém přináší ještě lepší účinnost a vyšší topný faktor celého topného systému. Tepelné čerpadlo DirectMaster je vhodné pro dům do tepelné ztráty 30 kW s požadavkem na velmi levné a komfortní vytápění a ohřev TUV.

Systém přímého vypařování pracuje na podobném principu jako země-voda plošný kolektor. Do země se ale nepokládají PE hadice, ale měděné trubičky, do kterých se vstřikuje přímo chladivo. Tzn. že je účinnost systému přímého vypařování podstatně vyšší, odpadají ztráty vzniklé přenosem tepla přes výměník a není nutná energie na pohon oběhového čerpadla.


DirectMaster

Charakteristické vlastnosti

  • Nově použité elektronicky řízené vstřikování chladiva podstatně zlepšuje topný faktor.

  • Kompresor Copeland řady ZH má oproti standardně používanému typu ZR vyšší topný faktor a širší rozsah použití.

  • Kvalitní odhlučnění vnitřní jednotky zajišťuje speciální dvojitý antivibrační rám. Jednotku lze tedy umístit i do místnosti sousedící s obytnými prostory.

  • Na přání zákazníka lze tepelná čerpadla DirectMaster doplnit o nejmodernější vybavení, jako je např. ovládání čerpadla pomocí GSM nebo internetu, aj.


Více informací o nových tepelných čerpadlech MasterTherm CZ najdete na www.mastertherm.cz


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...