Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rádiový bezpečnostní systém SiRoute od společnosti Siemens

Inteligentní rádiová technologie otevírá majitelům domů či poskytovatelům bezpečnostních služeb možnost nasazení řady nových aplikací. Společnost Siemens přichází s novinkou - rádiovým bezpečnostním systémem SiRoute, který nabízí spolehlivou komunikaci a velmi snadnou instalaci.

Rádiový bezpečnostní systém SiRoute, který vznikl ve vývojových laboratořích společnosti Siemens, je bezpečnostním systémem obsahujícím obousměrnou rádiovou komunikaci na frekvenci 868 MHz. Díky tomu je téměř vyloučena možnost falešného poplachu způsobeného chybou v komunikaci.
V případě problémů s přenosem - například kvůli manipulaci, nadměrné vzdálenosti či rádiovému rušení - hledá jedna rádiová součást (například detektor pohybu, detektor kouře či dveřní kontakt) automaticky další rádiovou součást, jež je nainstalována v jejím dosahu, a zprávu odešle právě jejím prostřednictvím. V praxi to znamená, že každá rádiová součást obsahuje nejen vysílač, ale také přijímač.

Všechny detektory systému SiRoute tak mohou přenášet vlastní poplachové a stavové zprávy, stejně tak jako přijímat a předávat zprávy z kontrolní jednotky a dalších rádiových součástí, což významně zvyšuje spolehlivost a bezpečnost celého systému.

Produktová řada SiRoute obsahuje detektory pohybu, detektory kouře, detektory rozbití skla, dveřní kontakty, vnitřní a vnější sirény a také vstupní a výstupní moduly pro kontrolu osvětlení, žaluzií, garážových dveří a další servisní funkce v budově.

Produktovou řadu SiRoute je možné použít v kombinaci s řadou zabezpečovacích ústředen Sintony. Nové technologie úspory energie zaručují u standardních baterií až tříletou životnost. Jak rádiové prvky, tak ústředny Sintony mohou být instalovány snadno a s velkou mírou flexibility.

Systém SiRoute s ústřednami Sintony je vhodný pro stávající obytné budovy a obchodní prostory. Instalačním expertům či poskytovatelům bezpečnostních služeb nabízí řadu nových aplikací, které lze velmi snadno nainstalovat a následně uvést do provozu.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...