Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Převratná technologie v oboru sanitární techniky - Kapacitní baterie AUK a kapacitní pisoár AUP!

Jako první firma na tuzemském trhu Vám představujeme naprosto převratnou bezdotykovou technologii! Už nemusíte hledat senzorová okénka! Je tu nová technologie eliminující negativní vlastnosti senzoru, jako jsou náchylnost k poškození a vlastnost černé barvy! Je tu nová řada kapacitních výrobků od firmy AZP Brno s.r.o.!

Bezdotykové baterie a splachovače pisoárů splňují vysoké hygienické požadavky a dokonale se zabydlely v současném světě sanitární techniky. Obrovskou výhodou senzorových baterií je pohodlné ovládání a velká úspora vody při dodržování vysokých hygienických požadavků!

Již před 3 roky jsme Vám představili dokonalejší systém splachování pisoárů. Je jím teplotní splachovač. Je naprosto nezávislý na okolí a eliminuje například zbytečné splachování, způsobené stáním diskutujících pánů před pisoárem. Významným pozitivem je také větší odolnost vůči vandalům a eliminace částečné nevýhody senzorů - pohlcování tmavou barvou.
Náš vývoj jde neustále dopředu! Je tu další vývojový stupeň - kapacitní baterie a kapacitní pisoár.

Kapacitní baterie AUK !

U kapacitní baterie už nemusíte hledat senzor. Reaguje na přiblížení lidské ruky k raménku, kdy se voda se automaticky spustí a po vzdálení ruky od baterie se voda automaticky zastaví. Rukou se můžete přiblížit k baterii z kterékoliv strany, aniž byste se museli baterie dotýkat. Elektronika je natolik inteligentní, že pokud postavíte vedle raménka jakýkoliv předmět, např. kelímek se zubním kartáčkem, baterie se automaticky odladí na daný předmět a po krátké chvíli na něj přestane reagovat, neboť je nastavena na lidskou ruku.

Obrovské výhody kapacitní baterie jsou hlavně v jejím snadném ovládání. Stejně pak jako bezdotyková baterie výrazně sníží provozní náklady svou obrovskou úsporou vody a investice do ní se opravdu vyplatí! Kapacitní baterie splňuje také požadavky současných vyhlášek ministerstva zdravotnictví a zemědělství a je proto také ideální do kuchyní a dalších potravinářských provozů. Má také velice snadnou montáž bez stavebních úprav.

nové typy kapacitních baterií
Obr. 1a, b,c,d,e) nové typy kapacitních baterií - AUK 1, AUK 2, AUK 3, AUK 4, AUK 5


V současné době nabízíme umyvadlové kapacitní baterie AUK 1, AUK 2, AUK 3, AUK 4 a AUK 5 v následujících typových provedeních:

AUK 1, AUK 2 a AUK 3
  • baterie pro 1 vodu (např. AUK 1.1),
  • baterie pro teplou a studenou vodu (např. AUK 1.2),
  • baterie pro teplou a studenou vodu s termostatickým ventilem (např. AUK 1.TV).
AUK 4.2
  • páková baterie pro teplou a studenou vodu.
AUK 5.TV
  • baterie pro teplou a studenou vodu s termostatickým ventilem.

Napájecí napětí u kapacitních umyvadlových baterií je 6V - čtyřmi tužkovými bateriemi (4 x 1,5 V), které jsou součástí kompletní dodávky. Naše dodávka obsahuje kromě baterie s elektronikou veškeré připojovací hadice, rohové ventily s filtrem, elektromagnetické ventily, směšovací T - kus se zpětnými klapkami či termostatický ventil a také upevňovací materiál. Kompletní dodávka u jednotlivých typových provedení je rozdílná.

Kapacitní pisoár AUP 25!


Obr. 2) AUP 25 - keramika
GOLEM s vestavěným kapacitním
splachovačem pisoárů
Mezi splachovače pisoárů v dnešní době řadíme jak mechanické, tak bezdotykové systémy. Bezdotykové systémy se však používají stále více a stávají se pomalu i nepsaným standardem. Hlavním důvodem je samočinné splachování. Odstraňuje se tak problém usazování solí v odpadním sifónu a významným plusem je dodržování vysoké úrovně hygieny. Kapacitní pisoár reaguje na přítomnost kapaliny při použití pisoáru. Splachuje automaticky po použití pisoáru a doba splachování je z výroby optimálně nastavená. Je možné ji přenastavit pomocí dálkového ovladače. Stejně jako u teplotního splachovače je elektronika, přívod vody a odpad zcela schován za keramikou.

Oproti pisoárům se senzorem už zde není žádná snímací hlavice, která láká k poškození! Hovoříme zde o vyšším stupni odolnosti proti poškození. Běžný uživatel pak vůbec neví, jaká technologie splachuje. Pisoár je také nezávislý na okolí a odstraňuje problém zbytečného splachování při pouhém stání před pisoárem! Napájecí napětí je zde 12 V přes napájecí zdroje ZAC 1/20 nebo ZAC 1/50 od naší firmy.

V současné době nabízíme svým zákazníkům keramický pisoár GOLEM s vestavěným kapacitním splachovačem. Kompletní dodávka od naší firmy obsahuje keramický pisoár s kapacitním splachovačem, elektroniku, rohový ventil s filtrem, připojovací hadice, samonasávací sifon a instalační šrouby s krytkami.

Využití kapacitních baterií a splachovačů pisoárů je široké. Dají se použít na toaletách ve veřejném sektoru v restauracích, administrativních budovách, školách, v nemocnicích, hotelech či třeba ve sportovních zařízeních. Kapacitní baterie stejně tak jako bezdotykové baterie se mohou uplatnit jak na toaletách, ve zdravotnictví, tak zejména v potravinářském průmyslu v kuchyních a v provozech s vyššími hygienickými požadavky.


Firma AZP Brno s.r.o. také nabízí široký sortiment výrobků pro potravinářské závody, které Vám chceme představit v některém z dalších připravovaných článků na internetovém portálu TZB-info!


AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...