Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SiPass - vaše cesta ke globálnímu řízení vstupu

Bezpečnostní systémy SiPass společnosti Siemens jsou určeny pro globální řízení přístupu, a to zejména k zajištění ochrany osob, majetku a informací. Zlepšení ochrany a bezpečnosti lidí i majetku je jeden ze základních požadavků dnešní doby.

K naplnění svých potřeb a požadavků potřebujete silného partnera se zkušenostmi v celosvětovém měřítku, který pravidelně přichází s inovačními řešeními. Společnost Siemens a její bezpečnostní technologie tato kritéria nepochybně splňují.

Systémy SiPass z nabídky Siemens jsou inteligentním řešením jak pro malé aplikace, tak pro řízení velkých celků s využitím síťového propojení LAN/WAN.

Tyto produkty jsou vyráběny přímo v závodech koncernu Siemens a procházejí náročnými testy nejen v laboratořích společnosti, ale i v celosvětově uznávaných autorizovaných zkušebnách.

Siemens vsadil na moderní design a špičkovou technologii a díky těmto vlastnostem získal již celou řadu prestižních ocenění (např. ocenění na výstavě v Hannoveru). SiPass zákazníkům přináší více bezpečnosti při ochraně jejich majetku i zdraví a je koncipován tak, že uspokojí všechny potřeby a specifické požadavky uživatelů.

Po přístupových systémech Siport a CerPass na trh přichází nový systém SiPass, který je založen na nové technologii.

Produktová řada SiPass je tvořena třemi základními přístupovými systémy:

  • SiPass Standalone - pro menší aplikace
  • SiPass Networked - pro menší a střední aplikace
  • SiPass Integrated - pro střední a velké aplikace

Systémová řada SiPass pracuje pod operačním systémem Windows 2000 nebo Windows XP a využívá strukturu klient - server (podpora MS SQL databáze nebo MSDE databáze) s možností vykonávat široké spektrum řízení přístupu. Data v systému jsou chráněna před neoprávněnými uživateli a přihlášení do systému je plně kódované - prostřednictvím uživatelského jména a hesla s možností použití integrovaného Windows přihlášení do systému. Systém nabízí komfortní jednoduché uživatelské rozhraní pro nastavení a správu systému. Hlavní řídicí jednotka je přímo připojena k síti LAN/WAN a pro připojení dveřních modulů a ovládacích modulů (vstupní/výstupní modul) se používá standardní sběrnice RS 485. Pro identifikaci uživatelů je možno použít standardní čtecí zařízení bezkontaktních karet s možností použití PIN kódu nebo biometrickou čtečku. Biometrická čtečka - otisk prstu - je pro větší bezpečnost vybavena klávesnicí na zadávání PIN kódu. Čtečky bezkontaktních karet využívají proximity technologii 125kHz nebo 13,56MHz - bezkontaktní karty Miro, Hitag1, Hitag2, Mifare, Legic a Cerpass.

Tyto karty lze dodat v kombinaci s magnetickým proužkem nebo Smart čipem a je možné je také využít pro komunikaci s dalšími technologiemi. Systém SiPass umožňuje integraci se systémy CCTV (průmyslová televize) Siemens Sistore a Simatrix, jednotným a časovým Anti-Passback, návštěvním a výtahovým managementem, kontrolou bezpečnostní služby a dalšími rozsáhlými softwarovými možnostmi.



Za zmínku určitě stojí tvorba jednoduchých grafických map s aktivními symboly a s možností obsluhy alarmů. Systém je vzhledem k používané IT platformě připraven pro integraci do nadstavbových systémů.

Výrobce systému poskytuje služby v rámci zákaznické podpory 24 hodin denně 365 dní v roce. SiPass je spolehlivý systém, který zákazníkům poskytne neocenitelný pocit bezpečí.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...