Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens získal na veletrhu Pragoalarm/Pragosec 2005 ocenění za kameru se speciální odolností

Grand Prix Pragoalarm/Pragosec 2005 získala společnost Siemens za kameru CVVS 1415-LP se speciální odolností proti úmyslnému i neúmyslnému mechanickému poškození. Ocenění získala společnost Siemens také v soutěži o nejzajímavější, nejnázornější a nejhezčí expozici.


Kamera s oceněním Grand Prix
Kamera CVVS 1415-LP v polokulovitém tónovaném krytu s proměnným ohniskem je určena pro vnitřní i venkovní bezpečnostní aplikace a uživatelům nabízí vysoké rozlišení a snadné vzdálené nastavení prostřednictvím počítačového programu. Kamera je určena k montáži na strop nebo zeď a je možné ji použít v širokém okruhu vnitřních a venkovních bezpečnostních aplikací, jako jsou například komerční budovy, muzea, banky nebo hotely. Kamera má stupeň krytí IP66, úderovou odolnost 1000 kg a je vhodná pro aplikace se zvýšenými nároky na odolnost.

Kamera umožňuje snadné a rychlé nastavení pomocí DIP přepínačů nebo podrobněji programem z PC. Tento model je vhodný pro denní i noční použití (tzv. model den-noc) a díky mechanickému IR cut filtru jej lze nasadit v místech, kde je nutné provádět střežení po celých 24 hodin. IR cut filtr zajišťuje barevný, ostrý a jasný obraz během dne, v noci se kamera automaticky přepne z barevného režimu do černobílého, a tím se zvýší její citlivost i v IR pásmu.

Společnost Siemens získala ocenění v soutěži o nejzajímavější, nejnázornější a nejhezčí expozici, která se tradičně konala v rámci mezinárodního veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení Pragoalarm/Pragosec. Komplexní realizací expozice divize Technologie budov společnosti Siemens o rozloze 90 m² byla pověřena společnost Veletrhy Brno.

Společnost Siemens ve snaze sjednotit svou prezentaci na veletrzích vyhlásila na konci loňského roku výběrové řízení na dodavatele komplexní realizace veletržních expozic. Vítězem tohoto výběrového řízení se stala společnost Veletrhy Brno, a.s. Nová koncepce veletržní prezentace byla poprvé představena na nedávném veletrhu Amper, expozice pro Pragoalarm/Pragosec 2005 byla druhou prezentací vycházející z nové koncepce.

"Při koncipování expozice pro veletrh Pragoalarm/Pragosec jsme kladli důraz na její účelnost a přehlednost. Současně s tím bylo naším záměrem vytvořit design přitažlivý pro návštěvníky, který bude korespondovat se špičkovou kvalitou a inovativností produktů společnosti Siemens. Cena v soutěži o nejzajímavější, nejnázornější a nejhezčí expozici nás těší a je pro nás znamením, že jsme se vydali správným směrem," uvedl Jiří Jirkovský, ředitel divize Technologie budov společnosti Siemens.

Účast na letošním ročníku veletrhu Pragoalarm/Pragosec byla pro Siemens úspěšná - kromě ceny v soutěži o nejzajímavější, nejnázornější a nejhezčí expozici a Grand Prix Pragoalarm/Pragosec za kameru CVVS 1415-LP získala společnost rovněž čestné uznání za lineární hlásič kouře elektrické požární signalizace AlgoRex s typovým označením DLO1191.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...