Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh Pragoalarm/Pragosec 2005 za účasti společnosti Siemens

Veletrh Pragoalarm/Pragosec 2005 proběhne na Výstavišti v Holešovicích od 13. do 15. dubna 2005. Siemens bude na veletrhu prezentovat řadu novinek v oblasti průmyslových televizí, elektronické zabezpečovací signalizace a elektrické požární signalizace.

Společnost Siemens se představí na 14. ročníku mezinárodního veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení Pragoalarm/Pragosec 2005, který se na pražském Výstavišti v Holešovicích koná od 13. do 15. dubna 2005. Ústředním prvkem představovaných technických řešení bude jejich vzájemná provázanost a možnost integrace s dalšími systémy. Expozici společnosti Siemens naleznete v levém křídle Průmyslového paláce, na stánku číslo 62.


Průmyslová televize
Na veletrhu bude představeno digitální multifunkční záznamové zařízení Sistore AX, které se vyznačuje kompaktností a bezúdržbovostí. Systém kombinuje rychlé nahrávání obrazu s mnoha dalšími důležitými funkcemi a instalačním firmám i koncovým uživatelům nabízí mnoho výhod. Zařízení je navrženo pro střední a malé aplikace. Sistore AX může být ovládán lokálně na čelním panelu nebo vzdáleně - sdružené jednotky lze ovládat z programu Repote Sistore AX přes ethernet, externí ISDN nebo analogový modem. Systém umožňuje současný záznam a přehrávání čtyř kamer a připojení i ovládání otočných Siemens "Speed Dome" kamer.

Dalším digitálním multifunkčním záznamovým zařízením je Sistore MX Pro 8/16/32. Jedná se o flexibilní triplexní digitální záznamový a monitorovací systém nabízející vzdálenou obsluhu v sítích LAN, výbornou kvalitu obrazu, grafické uživatelské rozhraní pro přehlednou obsluhu a mnoho dalších funkcí. Uživatelsky příjemné grafické rozhraní umožňuje profesionální, ale současně snadné ovládání. Za normálních podmínek nevyžaduje systém Sistore MX Pro žádný zásah ani výměnu a údržbu pásků - záznam může být snadno exportován pomocí interní CD-RW vypalovačky.

V expozici bude dále prezentován Inteligentní Digitální Video Kodek Sistore CX4 250/500 pro přenos a záznam videa, který používá nejnovější pokročilou Siemens IT technologii a je vhodný zejména pro aplikace vyžadující přenos a záznam v IP síťových instalacích. Chybět nebude ani nová kompletní řada kamer Delphi určená pro všechny typy aplikací, kde je kladen důraz především na kvalitu a vysoké rozlišení.


Elektronická zabezpečovací signalizace
V oblasti elektronické zabezpečovací signalizace bude v expozici Siemens k vidění nová kompletní řada duálních detektorů PIR/MW pro všechny typy aplikací, kde je kladen důraz především na vysokou odolnost proti planým poplachům při zachování výjimečných detekčních schopností.

Zajímavostí nepochybně bude také zabezpečovací ústředna Sintony, jež nabízí všechny funkce požadované při implementaci vysoce kvalitního bezpečnostního systému v domácím a komerčním sektoru. Zabezpečovací ústředna Sintony je součástí inteligentních integrovaných systémů.


Elektrická požární signalizace
Odborníci společnosti Siemens návštěvníky expozice seznámí s kompletní řadou požárních ústředen s příslušenstvím pro všechny typy aplikací vyžadujících vysokou odolnost proti planým poplachům. Všechny požární ústředny této typové řady vykazují vynikající detekční vlastnosti.

Aktuálním trendem v oblasti EPS je integrace více systémů do jednoho grafického prostředí, které umožňuje jednoduché a přehledné ovládání. Na veletrhu Pragoalarm/Pragosec bude prezentována integrace ústředny FC700 do grafické nadstavby. Ústředny FC700A jsou pro svou vysokou flexibilitu vhodné pro velké aplikace v nejrůznějších odvětvích, jako jsou rozlehlé areály, průmyslové objekty a rozsáhlejší komplexy budov.

Další informace o aktuálních produktech a novinkách divize Technologie budov společnosti Siemens naleznete na internetové adrese www.siemens.cz/sbt.


Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické koncerny. Jako jediná firma na světě pokrývá prakticky celou oblast elektrotechniky a elektroniky. Působí ve více než 190 zemích a zaměstnává 430.000 odborníků, kteří vyvíjejí a vyrábějí produkty, navrhují a instalují komplexní řešení na míru dle požadavků zákazníků a nabízejí širokou paletu služeb dle individuálních potřeb zákazníků. V obchodním roce 2003/2004 (skončil 30. září 2004) firma Siemens dosáhla obratu přes 75,2 miliard EUR (US GAAP).
Zastoupení společnosti Siemens AG v České republice bylo obnoveno v roce 1990. V současné době patří Siemens s více než 12.000 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele v ČR. V obchodním roce 2003/2004 vykázala skupina podniků Siemens v České republice obrat 46 miliard Kč. Siemens v České republice působí v těchto hlavních oblastech: automatizace a řízení, doprava, energetika, informace a komunikace, osvětlení a zdravotnictví.
Více informací najdete na internetových adresách www.siemens.com a www.siemens.cz.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...