Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zelená pro venkov

Společnost Biomac Ing. Černý s.r.o. z Uničova Vám představuje svůj projekt dodávek alternativního ekologického paliva Biopaliva Biomac - Teplo, které stojí za to. V dnešní době rostoucích cen fosilních energií je projekt jistě výzvou pro zastupitele obcí a občany venkova.

Naše společnost je největším tuzemským výrobcem a prodejcem dřevěných ekologických briket a pelet, které již řadu let vyvážíme do zemí EU. Na technologických zařízeních vlastní konstrukce (rozmístěných v různých místech republiky) vyrábíme tato kvalitní biopaliva pouze z čisté obnovitelné dřevní hmoty.

Naše výroba podléhá přísným kontrolám a certifikaci podle evropských norem DIN a Ö-NORM. Více informací o celém sortimentu, jednotlivých typech biopaliv Biomac a našich certifikacích najdete na adrese www.biopaliva.cz.

Na základě našich mnohaletých zkušeností s výrobou a používáním dřevěných ekologických biopaliv realizujeme ve spolupráci s obecními úřady již několik let zde předložený projekt:

"Zelená pro venkov - Biopaliva Biomac - Teplo, které stojí za to!"

Podstata projektu spočívá ve spojení výrobních možností společnosti Biomac a zájmu a organizačních schopností obecních úřadů a to následujícím způsobem:

Biomac dodá občanům ekologická biopaliva s perspektivní budoucností za bezkonkurenční cenu - a to s dovozem až do jejich obce. Příznivých cen dosahujeme vyloučením všech obchodních mezičlánků v řetězci výroba - spotřeba.

Obecní úřad shromáždí požadavky jednotlivých domácností a komunikuje s námi ve věci objednávání biopaliv. Po příjezdu kamionu pak zajistí vysokozdvižný vozík a zorganizuje rozvoz biopaliv k jednotlivým domácnostem.

Vždy po shromáždění objednávek na 24 tun provede Biomac navážku kamionem do obce, kde v součinnosti s obecním úřadem proběhne rozvoz biobriket do jednotlivých domácností.


Základní informace o Biobriketách Biomac
  • BIOBRIKETY BIOMAC jsou baleny ve 100% recyklovatelné PE-fólii. Při dodržení principu třídění odpadu nedochází k žádnému poškození životního prostředí.
  • BIOBRIKETY BIOMAC je možno spalovat ve všech topidlech - jsou vyzkoušeny v krbech, kuchyňských sporácích, kamnech i v kotlích ústředního topení.
  • BIOBRIKETY BIOMAC mají vysokou výhřevnost - až 19 MJ/kg (vyšší než brikety z hnědého uhlí) a nízký obsah popela max. do 0,5 %, který je možno použít jako výborné minerální hnojivo.
  • BIOBRIKETY BIOMAC lze skladovat čistě, pohodlně a velmi úsporně přímo u topidel.
  • BIOBRIKETY BIOMAC neobsahují žádná pojiva, a proto je nutno je skladovat v suchu!
  • BIOBRIKETY BIOMAC splňují nejpřísnější normy EU a jejich spalování, podobně jako u dřeva, nepřispívá ke zvyšování skleníkového efektu - je tzv. CO2 neutrální. Pomůžete tím nejen ke zlepšení životního prostředí ve svém blízkém okolí ale i globálu zeměkoule.

Obvyklý způsob realizace projektu
  1. Po dohodě s obecním úřadem a v závislosti na našich výrobních možnostech v daném čase a regionu provedeme výběr vhodného druhu biobriket z našeho sortimentu.
  2. Obecní úřad seznámí své občany s nabídkou na dodávku vybraného druhu biobriket Biomac. To lze provést pravidelnými oběžníky, mimořádnou roznáškou letáků připravených ve spolupráci s námi, případně jinými způsoby a prostředky.
    K naší nabídkové ceně biobriket je nutno přidat částku potřebnou na úhradu vysokozdvižného vozíku pro rozvoz do domácností.
  3. Občané objednávají biobrikety průběžně na svém obecním úřadě. Minimální odběrné množství je jedna tuna (jedna paleta). Za zimu se protopí (podle velikosti domu a způsobu topení) cca 3÷5 tun biobriket.
  4. Obecní úřad shromažďuje průběžně objednávky jednotlivých domácností. Jakmile dojde ke shromáždění požadavků na celý kamion (24 palet), objedná u nás jednorázovou dodávku.
  5. Dle požadavku obecního úřadu zkompletujeme dodávku a v dohodnutém termínu navezeme biobrikety do obce.
  6. Obecní úřad zajistí na dohodnutý termín vysokozdvižný vozík, kterým jsou biobrikety rozvezeny z kamionu do domácností.
  7. Obecní úřad inkasuje platbu za dodaná biopaliva od domácností a uhradí fakturu za dodávku biopaliv vystavenou naší firmou Biomac.
  8. V případě spokojenosti odběratelů se body 1 až 7 opakují.
Výše popsaný princip dodávek biobriket aplikujeme také na dodávky dřevěných biopelet Biomac.

Náš projekt směřuje ke zlepšení životního prostředí na venkově a k návratu tradičního topení obnovitelnou biomasou jak pro chvíle oddychu na chatě, tak pro celoroční vytápění domácností.

Pokud Vaši obec trápí sirnatý kouř z uhelných kotlů, dejte "Z e l e n o u     v e n k o v u" a následujte obce, které se již k našemu projektu připojily.

Bližší dotazy a detaily spolupráce Vám rádi zodpovíme na níže uvedené adrese.

Vedoucí projektu: Ing. Petr Vašek
tel., fax: 585 053 534
mobil: 731 457 714
e-mail: vasek@biopaliva.cz

 
 
Reklama