Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Exponáty přihlášené do soutěže o GRAND PRIX na 3. mezinárodním odborném veletrhu Bazény, Sauny & Solária 2005

Mezi přihlášenými exponáty jsou výrobky pro kvalitní stavební práce se specifiky bazénů, novinka v bazénové chemii pro domácí bazény, technika k solárním plachtám, titanové výměníky i novinka v hotových bazénech. Přihlášené exponáty jsou určeny pro etapu výstavby i užívání bazénu a umožňují úspory energií a ochranu životního prostředí.

1. Aquabela 4-v-1 Clarifier - tekutý přípravek pro odstraňování nečistot z bazénové vody
GHC Invest, s.r.o. (Hala 2 - B 6)

Netoxický, biologicky odbouratelný, neškodný pro životní prostředí - přípravek pro čištění vody, který je vyráběn z biologického odpadu. Kombinuje funkci vločkování, odstraňování mastných látek, vysrážení problematických kovů způsobujících zákaly nebo usazeniny a podporu filtrace. Výrobce: Vanson Halo Source, Inc. Redmond, USA.


Filtrační vložka vlevo je zcela nová. Vložka na pravé
straně byla 14 měsíců používána a pochází z technologie,
kde byl jednou týdně do vody přidáván 4-v-1 Clarifier.
Žádné jiné produkty pro čištění filtrů nebyly používány.

4-v-1 Clarifier odstraňuje organické nečistoty, zbytky olejů a dalších mastných látek, problémové kovy způsobující vznik usazenin a zákalů a pomáhá zlepšit proces filtrace.
Užijte si koupání v bazénu i whirlpoolu bez starostí, čistěte svou vodu rychle a jednoduše.
4-v-1 Clarifier dokáže víc než jen běžně vyčistit vodu ve vašem bazénu, současně ji chrání před tvorbou zákalů a usazenin a dodává jí jiskru.
Při použití 4-v-1 Clarifieru usnadníte údržbu jakéhokoliv bazénu a ušetříte mnoho zbytečné práce s jeho čištěním, protože tento nový produkt udělá 4 "práce" najednou:

  • Chitosan (přírodní flokulant), který tvoří aktivní složku přípravku, navazuje organické a ostatní nerozpuštěné nečistoty a odnáší je do filtru. Tím je voda účinně čištěna.
  • Navazuje na sebe a zhušťuje oleje a další mastné látky, přítomné ve vodě, takže je možno udržet povrchy bazénu a filtry čisté.
  • Odstraňuje kovy způsobující problematické usazeniny a zákaly, jako jsou mangan, měď a železo.
  • Zlepšuje průběh filtrace tím, že na povrchu filtračního média vytvoří tzv. sekundární povrch, strukturu, která z vody zachytává organické nečistoty, aniž by snižovala rychlost filtrace.

2. Sada navíjecích zařízení pro solární fólie
firma Milan Vágner (Hala 2 - D 6)

Kompletní výrobek firmy Milan Vágner. Originálně navržená teleskopická tyč z eloxovaného hliníku, uchycení plachty, speciální postupy při výrobě. Velká variabilita a jednoduchá montáž. Úspěšný export do celé Evropy.
6 vyráběných typů: pojízdné, pevné, pevné s teleskopickým nastavením výšky, přenosné, přenosné pro větší šířku solární plachty, pevné s elektrickým pohonem a dálkovým ovládáním.



3. Kompletní řada elektrických průtokových ohřívačů bazénové vody s titanovou topnou spirálou
firma Milan Vágner (Hala 2 - D 6)

Firma Vágner je jeden z mála světových výrobců titanového topení. Unikátní konstrukce těla topení a titanové topné spirály. Jednoduché připojení do topného okruhu. Výrobek je atestován EZÚ. Úspěšný export po celé Evropě.


Topné výkony 3, 6, 9, 12 kW, tělo topení vyrobeno z vysoce kvalitního PVC-C, chemicky odolná titanová spirála, součástí ohřevu je termostat, tepelná pojistka a průtokový spínač.

Tepelný výměník Titan je navržen pro vytápění zejména bazénové vody nebo vody ve vířivých vanách a lázních. Můžeme ho však také použít např. při podlahovém vytápění nebo vytápění chodníku, ale také ve spojeni se solárními kolektory atd. Tento titanový výměník je v bazénářství lépe odolný než nerezový.


4. Bazénový systém
MAPEI spol. s r. o. (Hala 2 - E 5)
Výrobce: MAPEI SpA, Italy

Systém materiálů od vyrovnání podkladu až po spárování. Snadná a variabilní aplikace, prodloužené časy zpracování.

Vyrovnání podkladu - NIVOPLAN + PLANICRETE a voda; (Nivoplan - vyrovnávání nerovných stěn před lepením obkladů, vyrovnávání nerovných ploch ve vnějším prostředí (plavecké bazény, fasády ...) - obr. 1a.
Planicrete - jako přísada ke zlepšení mechanických a adhesních vlastností cementových směsí pro potěry, tenkovrstvé omítky a malty. Jako přísada do vysoce přilnavých cementových kotvicích nátěrů - obr. 1b.


Obr. 1a

Obr. 1b

Hydroizolace - MAPEPLASTIC SMART; (Mapeplastic - Dvousložková pružná těsnicí hmota k překrývání trhlin na bázi cementu a syntetické pryskyřice a k hydroizolaci ploch stavebních objektů v interiéru a exteriéru. Hydroizolace balkónů, teras, koupelen atd.).


Obr. 2

Dilatace - MAPEBAND (polyesterový pogumovaný pás k utěsnění spár v přechodové oblasti stěna/podlaha mezi vodorovnými a svislými těsnicími rovinami a k utěsnění prostorových spár na potěrových plochách (obr. 2).

Lepení obkladu - ELASTORAPID (Dvousložkové vysoce deformovatelné cementové lepidlo s výjimečnými vlastnostmi, prodlouženou dobou zavadnutí, rychlým průběhem tvrdnutí a hydratace a nulovým skluzem pro lepení obkladů a dlažeb z keramiky a přírodního kamene).

Spárování obkladu - KERAPOXY (Dvousložkový kyselinovzdorný spárovací tmel na bázi epoxidové pryskyřice pro šířky spár nad 3 mm. Vhodný i pro lepení kyselinovzdorných keramických dlažeb, obkladů a desek na všechny běžné podklady. Je zvláště vhodný pro obklady a dlažby v potravinářském průmyslu, termálních koupalištích, nádržích s agresivní vodou, na kuchyňských pracovních deskách, v nemocnicích, supermarketech a ve všech prostorech, v nichž je důležitá hygiena a odolnost proti agresivním látkám.)

Výplň dilatačních spár - PRIMER FD + MAPESIL AC (MAPESIL AC - Jednosložková spárovací těsnicí hmota, vytvrzující se kyselinou octovou. Trvale pružné těsnění dilatačních spár na obkladech a dlažbách, v interiéru a exteriéru, v bazénech, koupalištích, sprchách. Vhodné zvláště k těsnění skla, dveří a oken, umyvadel, akvárií atd. Na pórovité podklady naneste nejdříve PRIMER FD.) Barvy: transparentní + 26 barev.




5. Keramický kompozitní bazén Compass Pools, Senec, Slovensko
Výrobce: Compass Manufacture Europe s.r.o.

Bazén se samočisticím systémem, 3D barvy, patentované keramické jádro.

Cirkulace pronikající na všechna místa, eliminace bakterií, omezení chemie.


 
 
Reklama