Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vodovodní baterie: nejen perlátor pomáhá šetřit

Vodovodní baterie od tradiční španělské rodinné značky Roca patří v současné době mezi nejkvalitnější produkty v tomto segmentu. Jsou vybaveny řadou moderních technologií a vyvážejí se do celého světa. Klíčové vlastnosti baterií zajišťují jejich šetrnost nejen k přírodě, ale také úsporu vody a finančních nákladů.

Kompletační linka na vodovodní baterie ve Znojmě a proces výroby

Vodovodní baterie Roca je možné vybírat v mnoha designových sériích, kde každá nabízí kompletní portfolio, od umyvadlových po dřezové, ale i vanové a sprchové baterie včetně termostatických.

Základem výrobního procesu je kvalitní recyklovatelný materiál, který se od počátku zpracovává podle designového návrhu specialistů na koupelnové vybavení. Stejně jako u sanitární keramiky stojí na počátku forma, v případě vodovodních baterií se do formy následně umísťuje pískové jádro, díky němuž se pak z kvalitních surovin odlévá tělo baterie. Obráběcí proces zajišťuje automatická linka. Další důležitou součástí postupu je broušení a leštění produktu pro dokonale hladký povrch, který je předpokladem pro nanášení chromové vrstvy na výrobek. Samozřejmostí je výstupní kontrola každého komponentu. Důležitou součástí baterie je kartuše, Roca disponuje vlastní linkou na jejich výrobu. Montáž a kompletace baterie do výsledné podoby pak probíhá nejen v zahraničních výrobních závodech, ale také ve znojemském závodě v České republice. Celý výrobní proces podléhá vysokým ekologickým a bezpečnostním standardům.

Co se týče technologií, jsou vodovodní baterie značky Roca vybaveny například technologií „Click™“, která zajišťuje přirozeně nižší průtok vody při zachování mycího komfortu. Pro vyšší průtok je třeba páku silou zvednout do vyšší polohy. V kombinaci s úsporným perlátorem je nižší spotřeba vody významná. Krásu a lesk spolu s odolností chromovaného povrchu zajišťuje všem bateriím Roca EverShine®.

Baterie s funkcí Roca Cold Start zajišťují spuštění pouze studené vody při použití ovládací páky standardně v poloze na středu. Pro spuštění teplé vody je třeba nastavit páku vlevo. Čím více vlevo je páka, tím teplejší je tekoucí voda. Díky funkci Cold Start se některé denní rituály, nevyžadující teplou vodu, mohou obejít bez spuštění boileru, což znamená úsporu energie, snížení nákladů domácnosti a redukci emisí CO2.

Trendem moderní doby jsou termostatické baterie. Díky technologii Quick Reaction® distribuují požadovanou teplou vodu za méně než 3 sekundy a udržují ji konstantní. Security 38 º® se stará o bezpečnost, protože systematicky brání překročení teploty vody přes 38 °C. Přičemž vyšší teplota je samozřejmě možná, je jen třeba odblokovat pojistku. O bezpečnost se pak stará i SafeTouch®, který omezuje zahřátí chromovaných těl termostatických baterií. Nabývá na významu především v domácnostech s dětmi, kterým zajistí bezpečnou a příjemnou koupel.