Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BAXI - novinky na veletrhu Aqua-therm

Na základě poptávky na trhu byla řada kotlů LUNA HT doplněna také o vyšší výkony. Nové kotle Luna HT 45/55/65 kW jsou určeny jak pro individuální provoz, tak pro spojování do kaskád ve větších zdrojích tepla. Dále bude uveden na trh další typ kondenzačních kotlů Baxi Prime HT, který je určen pro jednoduché otopné soustavy, ve kterých umožňuje dosažení normovaného stupně využití až 109,8 %.



Zveme Vás k návštěvě naší expozice

na 11. ročníku mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha 2004
23. - 27. listopadu 2004

v pravém křídle Průmyslového paláce
v hale F, číslo 320.



Rozšířená řada kondenzačních kotlů s výkony 45, 55 a 65 kW


Luna HT 45/55/65 kW

Stávající řada kondenzačních kotlů Luna HT (high technology) s výkony 12, 24 a 28 kW pro vytápění a 28 a 33 kW v kombinované verzi s přípravou TUV si již na trhu získala své pevné místo. Na základě poptávky na trhu byla tato řada doplněna také o vyšší výkony.

Nové kotle Luna HT 45/55/65 kW jsou určeny jak pro individuální provoz, tak pro spojování do kaskád ve větších zdrojích tepla. Do kaskády bez instalace doplňujících regulačních systémů je možné propojit až 12 kotlů.

Tepelné výměníky kotlů jsou z nerezové oceli AISI 316L. Jedná se o výměníky se spirálou bez svařovaných spojů, které zaručují maximální spolehlivost. Ze stejné vysoce kvalitní oceli jsou i hořáky s přímým předsměšováním.

Některé komponenty byly vyvinuty s německou firmou Siemens, a to elektronická deska, ventilátor a plynová armatura. Spojení nejkvalitnějších prvků a know-how garantuje nejvyšší kvalitu a dlouhodobou životnost.

Kotle mají multifunkční digitální ovládací panel na bázi tekutých krystalů: týdenní nezávislý program okruhu topení a TUV; elektronika řídí teplotu otopné vody na základě modulace výkonu plamene hořáku a přitom udržuje optimální poměr spalované směsi plyn/vzduch; zobrazuje provozní teplotu; ovládá autodiagnostiku kotle (signalizace a popis až 13 možných anomálií); má funkci reset; je schopna řídit zónové systémy; kontroluje a řídí parametry kotle; při zapojení vnější sondy zajišťuje ekvitermní řízení aj. Díky elektronice Siemens je kotel také schopen monitorovat a ukládat do paměti svou činnost (až 7 dní zpět).

Další důležitou výhodou těchto kotlů je schopnost řídit činnost dodatečně instalovaného směšovacího trojcestného ventilu, například pro přípravu TUV.



Prime HT - ekonomická varianta kondenzačních kotlů

Vzhledem k tomu, že podíl kondenzačních kotlů na trhu stále roste, bude uveden na trh další typ kondenzačních kotlů, jehož cena se významně sníží a přiblíží cenám standardních kotlů. Cílem je umožnit využívat progresivní kondenzační techniku i těm zájemců, kteří nemají využití pro široké regulační schopnosti špičkových kotlů.

Kotel Baxi Prime HT je určen pro jednoduché otopné soustavy, ve kterých umožňuje dosažení normovaného stupně využití až 109,8%. Použitá řídicí elektronika, neboli software kotle, je jednodušší a je primárně určena pro napojení kotle na jednookruhovou otopnou soustavu. Rozšíření na více okruhů je při použití doplňujících regulačních systémů také možné. V nabídce jsou dva typy kombinované s přípravou TUV a tři typy kotle pouze pro vytápění. U těchto kotlů je samozřejmě možná ekvitermní regulace. Nejdůležitější parametry kotle lze nastavit přímo ovládacími kolečky bez prohledávání složitých menu.

Sortiment kondenzačních kotlů BAXI, který bude nyní dostupný na českém trhu prostřednictvím českého zastoupení Baxi Heating, zaručí pokrytí prakticky všech obvyklých požadavků na teplo. Jak směrem nahoru, kde se horní výkonová hranice pohybuje okolo 3 MW, tak i směrem dolů k cca 4 kW.


BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.
logo BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.

Značka BAXI v ČR nabízí - široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační, solární systémy. Kotle o výkonech od 12 do 600 kW. Výroba TV je zajišťována průtokově ...