Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KRAFTING - čistě proti vodnímu kameni

KRAFTING jsou laboratorně testované úpravny tuzemské výroby, které dokáží fyzikální cestou zabránit tvorbě vodního kamene. Vodní kámen, který se již vytvořil, úpravny KRAFTING odstraňují.

Používají se všude tam, kde je inkrustace (tvorba vodního kamene) problémem. Slouží k ochraně celků, rodinných i bytových domů, stejně jako k ochraně jednotlivých spotřebičů, boilerů, automatických praček, myček, elektrických i plynových průtokových ohřívačů.

Funkce přístroje
1) Voda se upravuje průtokem komorou přístroje, který je možný v obou směrech a přístroj spolehlivě pracuje v libovolně namontované poloze, tj. svislé, vodorovné nebo šikmé.

2) Přístrojem se do upravované vody žádné chemické přísady nepřidávají, ani se z ní nic neodebírá. Původní chemické komponenty jsou nezměněné, tj. obsah minerálů i jejich chemické vazby jsou zachovány v původním stavu, v jakém byly před průchodem komorou přístroje.

3) Změna nastává pouze v oblasti fyzikální, při tvorbě krystalů z minerálů rozpuštěných v upravované vodě. Po průtoku kapaliny komorou přístroje se vytvoří mikroskopicky jemné krystalky z krystalických látek ve vodě rozpuštěných, a to v jiné krystalické soustavě než původní, takže už nevytváří inkrustaci - vodní kámen. Po této době je růst nových minikrystalků ukončen. Pokud se tyto mikrokrystalky dostanou do kontaktu s inkrustáty (vodním kamenem), postupně je rozpustí a přemění na jemný kal, který se dá ze zařízení vypustit - odkalit.

Stručně řečeno:
I velmi tvrdá voda po průtoku magnetickou komorou získá fyzikální vlastnosti vody měkké, která staré inkrustace postupně rozmělní a jako jemný kal se dají ze zařízení vypustit - odkalit. To je jednoduchý a vysoce účinný princip čištění potrubí, boilerů, radiátorů, ochrany teplovodních kotlů, topenářských, klimatizačních a teplárenských zařízení a výměníků, atd.

KRAFITNG

Reference
Systemair a.s., Praha
Nemocnice Hořovice
Teplárna České Budějovice
Intersekce s.r.o., Plzeň
Ing. Jiří Kracík, Praha 1
Petr Ibl, Praha 6

Autorství magnetických úpraven vody
Ing. Kraft se zabývá účinky magnetického pole již více než 30 let. Patentová a autorská práva na toto zařízení vlastní od roku 1986.

V roce 1993 vznikla společnost KRAFTING s.r.o., která se zabývala výrobou magnetických úpraven vody podle autorských práv Ing. Krafta. V roce 1994 vznikla společnost KRAFTING CR, kde z 50% byla společníkem firma STAVA (Stanislava Valešová). Po velmi krátké době firma STAVA převzala bez souhlasu Ing. Krafta výrobu magnetických úpraven vody a vyráběla je jako vlastní zařízení. V roce 1995 byla podána žaloba na zrušení společnosti KRAFTING CR včetně spolupráce se STAVOU.

Koncem roku 1995 přišel do společnosti STAVA pan Miloš Vitásek, který vlastnil firmu MILVIT a který pracoval pro STAVU jako vedoucí výroby. Firma MILVIT začala vyrábět magnetické úpravny, ale ne podle vlastního nápadu. Používali výrobek s číslem autorského osvědčení výrobku Ing. Krafta. V současné době vyrábí firma MILVIT zařízení pod názvem SUPERTOK, který vznikl podle nápadu Ing. Krafta, který se věnuje fyzice a účinkům magnetického pole již několik desetiletí.

Úpravny KRAFTING® jsou konstruovány a vyráběny na základě patentových práv ing. Krafta a jsou odlišné od konstrukcí konkurenčních úpraven, které jsou k dostání na našem trhu.
Na trhu jsme od roku 1990, kdy jsme realizovali patent ing. Krafta z 80. let. Postupem času se nám podařilo vyvinout magnetické úpravny, ktaré mají maximální užitnou hodnotu vzhledem k ceně a funkčnosti. Zároveň jsme díky výzkumu zachovali vysokou funkčnost při relativně malé velikosti samotné úpravny. Tím jsme dokázali, že velikost úpravny nemá vliv na správnou účinnost, jak argumentují někteří jiní výrobci magnetických úpraven.

Posuďte sami, kdo se vzhledem k trhu a zákazníkům chová poctivě a seriózně.

 
 
Reklama