Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový grafický program TechCON od firmy REHAU

Firma REHAU přichází na český trh s novým grafickým programem TechCON. Grafický program TechCON je určen pro návrh podlahového vytápění a rozvodů k otopným tělesům. Poskytuje komplexní vyhotovení projektu od výpočtu tepelných ztrát až po samostatné zpracování projektové dokumentace.

Slučuje dva druhy softwarových produktů - výpočetní program a CAD systém do jednoho kompletního celku, což kromě výrazného zjednodušení a urychlení práce snižuje investice do softwarového vybavení. Poskytuje skutečné vizuální vytváření projektové dokumentace ve 2D a 3D prostoru současně. Prostor, ve kterém projektant pracuje, je určený pohledem, jehož změna je možná v kterémkoli momentě.

TechCON je tvořen z dvou navzájem propojených modulů: Tepelné ztráty a Vytápění


Výpočet rozvodů otopných těles

Práce v CAD systému TechCON spočívá v jednoduchém skládání 3D objektů na principu stavebnice. Každý objekt má v katalogu uložené všechny potřebné informace pro výpočty, řešení kolizí apod.

TechCON umožňuje načíst projekt ve formátu DXF, ze kterého vytvoří "slepou matrici" vynecháním kótovacích a odkazových čar. Tím, že formát DXF je univerzální pro systémy CAD, může projektant do TechCONu načíst projekt z libovolného CAD systému.

Export výsledků z výpočtu a specifikace materiálu je možný do HTML případně XLS pro program Microsoft Excel.


Rozvody k otopným tělesům

Modul - Tepelné ztráty

Velmi jednoduchý způsob řeší hlavní potřeby projektanta. Pomocí vizuálního návrhu projektu máte dokonalý přehled o zadaných konstrukcích. Pomocí tohoto modulu vypočítáte přesně a bez nejmenších problémů tepelné ztráty objektů s komplikovanými půdorysnými křivkami, s podkrovními místnostmi nebo s členitou střechou. Plochy jsou počítány z tvaru konstrukcí, které projektant přebírá přímo z půdorysu.

Vytvoření stropu a střechy je možné jediným stlačením tlačítka, přitom se zkopíruje tvar podlahy. Střecha se automaticky přizpůsobí zadaným střešním rovinám. Jednoduchým kliknutím na čáru přebere program její tvar a vytvoří podle toho stěnu, která se přizpůsobí střešní konstrukci.


Tepelné ztráty

Modul - Vytápění

CAD systém TechCON poskytuje interaktivní zpracování projektové dokumentace. Projektantovi umožňuje kreslit současně ve 2D a 3D zobrazení, čím se zvyšuje přehlednost projektování a možnost svobodné neomezené práce při návrhu.

Na základě výsledků z tepelných ztrát program navrhne podle požadavků projektanta kotel a otopná tělesa. Jednotlivá zařízení si projektant vybere z katalogů a vkládá přímo do projektu v podobě 3D objektů. Tyto objekty obsahují všechny potřebné informace pro výpočet a výpis materiálu. Při zadávání potrubních rozvodů kreslí uživatel čáru, kterou program automaticky generuje do 3D.

Program kontroluje umístění potrubí v projektu a v případě kolize projektanta ihned upozorní. Po zakreslení rozvodů je možné dimenzovat jediným stlačením tlačítka, bez nutnosti zadávání schéma zapojení. Program jej vygeneruje přímo z projektu.


Podlahové vytápění

Modul umožňuje:
- dimenzování potrubních rozvodů
- posouzení tlakových ztrát v potrubí
- návrh zařízení (kotle, otopná tělesa, rozdělovače, čerpadla atd.)
- výpočet podlahového vytápění
- vykreslení potrubí u podlahového vytápění
- vyhotovení výpisu materiálu
- a další ...

Tento nový program Vám umožní značně ušetřit Vaši práci. Nabízí komplexní řešení pro oblast projekce ústředního vytápění.

V blízké době počítáme s rozšířením softwaru o moduly řešící projektování stěnového vytápění, vnitřních rozvodů vody a domovní kanalizace.


Výpočet podlahového vytápění

Grafický program TechCON je možno získat bezplatně.

Bližší informace:
REHAU, s.r.o.
Michael Blažek
Obchodní 117, 251 70 Čestlice

tel.: 272 190 140
fax: 272 190 198
mobil: 602 173 459
e-mail: michael.blazek@prag.rehau.com
www.rehau.cz


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...