Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Krušnohorské strojírny Komořany a.s. - Pragotherm/Frigotherm 2004 levé křídlo Průmyslového paláce, stánek č. 34

Výrobce automaticky řízených kotlů na spalování hnědého uhlí značky VARIMATIK. Řídicí automatika umožňuje nastavení optimálního množství paliva, kotle jsou nenáročné na obsluhu a dosahují výborných výsledků z hlediska účinnosti a emisí.

Kotle jsou vyráběny v typových řadách VM 25 - VM 700 (jmenovitý výkon 25-650 kW). Slouží k dodávkám tepla a TUV.

Kotel je řešen jako svařenec z ocelových plechů a trubek. Přenos tepla ze spalovaného paliva do teplonosného média je realizován přes stěny spalovací komory a stěny spalinového výměníku. Palivo je spalováno na horní části válcového roštu. Do jeho vnitřní horní části je cíleně nasáván spalovací vzduch. Na rošt je přiváděno palivo skluzem z násypky paliva. Cyklicky je pak vynášeno do spalovacího prostoru. Zde probíhá intenzívní hoření způsobené tahem spalinového ventilátoru. Vzniklé spaliny jsou vedeny podél stěn spalovacího prostoru do spalinového výměníku. Zde jsou vychlazeny na teplotu cca 180 °C.

Teplonosné médium je přes vstupní hrdlo umístěné v dolní části zadní stěny kotle přiváděno do dvojitého pláště spalinového výměníku. Rozdílem měrné hmotnosti ohřívaného média dochází k jeho proudění podél vnitřních stěn do horních partií kotle, odkud je následně, přes vstupní hrdlo, vyvedeno z kotle do otopného okruhu.

Řídicí automatika a nastavitelný kotlový termostat umožňují nastavení teploty výstupní vody z kotle v rozmezí hodnot 60-90 °C. Pro případ selhání funkce kotlového termostatu je kotel vybaven pojistným (havarijním) termostatem.

 
 
Reklama