Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KP MARK s.r.o. - Pragotherm/Frigotherm 2004 střední hala Průmyslového paláce, stánek č. 18





Solární ohřívač vody je určený pro ohřev užitkové vody solárním zařízením pomocí slunečních kolektorů. Ohřívač vody ohřívá studenou vodu přednostně solárním výměníkem. Doplňkový ohřev může být podle použitého zvláštního příslušenství, buďto horkou vodou z kotle ústředního topení, anebo elektroohřevem, případně oběma způsoby.

Užitková voda v bojleru je pod trvalým tlakem jako ve vodovodním potrubí. Při otevření ventilu na odběrné straně začne do spodní části ohřívače vody proudit studená voda, přičemž dochází jen k minimálnímu promíšení s už ohřátou vodou. Tímto se dosahuje to, že teplejší voda se nachází v horní části ohřívače vody, odkud je odebíraná a studenější voda se nachází v okolí solárního výměníku.

EREK- 4 a EREK-12 automatický změkčovací systém
Automatický změkčovací systém EREK- 4 a EREK-12 slouží ke změkčování vody pro menší průtočná množství. Jednoduchá instalace, jednoduchá údržba (pouze doplňujete sůl do zásobníku soli).





Filtrační systém ER-110®
Filtrační systém ER-110 je určen pro dvoustupňovou úpravu vody. V první fázi dochází k odstranění sedimentu a zákalu způsobujícího škody na gastronomických zařízeních, vybavení a rozvodech vody. Ve druhém stupni je odbouráván chlór a těkavé organické látky, které způsobují pachuti, zápachy a narušují kvalitu vody nebo finálního produktu. Dále pak v závislosti na typu použité výměnné vložky může být zamezeno tvorbě vodního kamene, mohou být odstraňovány těžké kovy apod.






Dezinfekční systémy na bázi UV záření
Earth Resources/ TrojanUVMax™ dezinfekční systémy jsou mimořádně účinná zařízení využívající ultrafialové (UV) záření k likvidaci bakterií, plísní, virů, kvasinek a řas v pitné a procesní vodě bez nutnosti ohřevu vody nebo použití chemikálií. Systémy řady UVMax mají nízké pořizovací a provozní náklady, snadno se instalují a nevyžadují žádnou obsluhu. Jsou efektivní náhradou chlórování a ozonizace při úpravě vody pro domácnosti, pro komerční a malé průmyslové aplikace. Systémy UVMax jsou stavěny na průtok až do 178 l/min (10.7 m3/h).



KP MARK, s. r. o.
logo KP MARK, s. r. o.

Nerezové / ocelové zásobníky a ohřívače vody 60 - 10.000 litrů. Výroba dle dokumentace. Certifikovaný distributor a servisní partner společnosti ALFA LAVAL. Obchodní partner výrobce předávacích stanic Cetetherm. Kompletní technologie úpravy vody.