Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

František Kočí: Aqua-therm Praha je příspěvkem Evropě

Rozhovor s Františkem Kočím, ředitelem pořadatelské agentury Progres Partners Advertising s.r.o., na závěr veletrhu.

Prakticky uběhlo deset ročníků tohoto renomovaného veletrhu. Jaký je Váš dojem z toho posledního, čili letošního?
Domnívám se, že letošní ročník se povedl "a to není samochvála". Jak úroveň vystavovatelů, tak doprovodného programu byla vysoká a navíc byla silnější a tudíž viditelnější zahraniční účast.

Doprovodný program je vlastně sofistikovaná část veletrhu. Myslíte si, že výstupy z jednotlivých konferencí a seminářů budou mít konkrétní dopad pro činnost konstruktérů a výrobců?
Řada vystavovatelů se v minulých letech doprovodného programu nezúčastňovala. Letos tomu věnovali větší pozornost, čímž se doprovodný program dostává na kvalitativně vyšší úroveň a získává si větší respekt. Svojí roli hraje také to, že doprovodné programy zaštiťují Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí a příští rok bychom rádi pozvali Ministerstvo pro místní rozvoj. I samotná účast náměstků zmíněných ministerstev podporuje důležitost doprovodného programu a věříme, že tomu bude i nadále.

Až se příští rok znovu sejdeme na Aqua-thermu, bude již Česká republika členem Evropské unie. Změní se nějakým způsobem po vstupu do EU i samotný veletrh?
Z hlediska uspořádání bychom na Aqua-thermu neměli měnit nic. Chceme udržet jak kvalitu poskytovaných služeb, tak kvalitu vystavovatelů, rozsah celé akce. Budeme se snažit, což je nyní tak trochu módním trendem, přizvat víc organizací a firem, které nabízejí komplexní služby, např. v projektování topného systému obytného domu, nízkoenergetických budov včetně rodinných domků a tak podobně.

Bude Aqua-therm Praha v rodině evropských států určitou inspirací?
Jsem přesvědčen o tom, že určitě ano, a to ze dvou důvodů. Kvalitním konkurenčním projektem je pouze Frankfurt ISH, SHK Düsseldorf je již poněkud od Prahy vzdálen, Vídeň se snaží dostat na určitou vyšší úroveň, Polsko žádný podobný veletrh nepořádá, v Maďarsku projekt v takovém rozsahu také neexistuje, čili pražský Aqua-therm je v této konstelaci vlastně největším počinem. Na Aqua-therm Praha tak přitahujeme nejvíce odborníků v daném oboru i laické veřejnosti z celé východní Evropy.

 
 
Reklama