Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kabaret U Fleků oživil Aqua-therm

Staropražské písničky, kankán, kouzelník, flekovské pivo, husa, "jetelíček u vody" v podání rozverných zpěvaček - tak vypadal včerejší společenský večer, který se konal v rámci doprovodných programů jubilejního 10. mezinárodního odborného veletrhu Aqua-therm 2003. U Fleků se sešli vystavovatelé, které pozvali organizátoři III. Mezinárodní konference Východ.

Jetelíček o vody", když se jedná o Aqua-therm, je v nadsázce tou správnou kulisou pro krátké rozhovory se třemi zajímavými hosty, jimž zábava U Fleků pomohla trochu se odreagovat od běžných starostí spojených s jejich funkcemi.

Jaroslav Fila, ředitel společnosti Thermona

Jak se vám tady líbí, pane řediteli?
Moc. Jsem tady poprvé, něco podobného na Moravě nemáme. Je tady kolektivní zábava, lidé se sbližují, jsou tady i zahraniční hosté, mohou poznat určitý zlomek české kultury. Je třeba, aby jeden poznával druhého i takovouto formou. Jsem přesvědčen, že zábava v konečném důsledku pomůže i dobrým obchodům.

S jakou novinkou na veletrh přicházíte?
Představujeme novou řadu ekologických kotlů, kterou jsme přihlásili do soutěže o zlatou medaili. Ekologický je především princip spalování, který je vysoce účinný.

Myslíte si, že Aqua therm jako takový postihuje problematiku ekologického prostředí v České republice?
Jsem o tom přesvědčen, ekologické myšlení veřejnosti je zřejmé, přestože si třeba každý nemůže dovolit například kondenzační kotel. Ale myslíme na budoucnost a to je dobré.


Miroslav Fuksa, cechmistr CVTT (Cech vykurovania a tepelnej techniky), člen Slovenského živnostenského svazu

Jak se vám líbí tento večer?
Jsem nadšený a jsem rád, že něco takového pro nás pořadatelé veletrhu a Konference Východ připravili.Po celodenní práci, po celodenním soustředění na této potřebné konferenci je to skvělé uvolnění.

A kromě toho?
Navíc jsem navázali mezinárodní přátelství, jež jsou před naším vstupem do Evropské unie prvního května příštího roku moc důležitá. Evropská unie je pro náš cech obrovskou výzvou, protože šest set milionový trh znamená impuls k našemu rozvoji, kdy můžeme naplno ukázat naše kvality. Je to fantastická šance, kdy bez legislativních překážek můžete presentovat svůj um a nápady.


Jan Stolár, ředitel kanceláře generálního ředitele České exportní banky

Potěšilo vás, že jste byl v rámci Aqua-thermu pozván ke Flekům?
Potěšilo. Naposledy jsem tu byl asi před třiceti lety. Občas by se něco takového mělo zopakovat. Vypnout, relaxovat, pobavit se a třeba si i zazpívat.

Jaký vztah má Česká exportní banka k tomuto veletrhu?
Veletrhy jsou místem obchodu a kdo chce obchodovat, potřebuje financování. Když se daří obchodům, daří se všem.

Mají podle vás veletrhy budoucnost ve věku internetu?
To je otázka, která se řeší posledních deset let. Domnívám se, že budoucnost mají, protože je řada lidí, kteří chtějí exponát, zejména ten sofistikovanější, před finálním obchodním rozhodnutí vidět, takzvaně výrobek osahat. Navíc, veletrhy a výstavy poskytují značný prostor k různým osobním setkáním, což platí i pro elektronickou generaci. Aqua-therm má dobré jméno, určitou nezaměnitelnou atmosféru, která o něčem vypovídá. Minimálně o tom, že naše společnost začala ekologicky myslet. Nikoliv tedy jen o finančních nákladech na vytápění, ale také o jeho ekologickém efektu.

 
 
Reklama