Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada tepelných čerpadel REGULUS vzduch-voda


Dovolujeme si Vás tímto srdečně pozvat
k návštěvě našeho stánku

na 10. mezinárodním odborném veletrhu
Aqua-therm Praha 2003

v hale F, stánek 305.

Těšíme se na Vaši návštěvu.


Tepelná čerpadla REGULUS si svými parametry, rozsahem výkonů, jednoduchostí instalace a příznivou cenou získala pevné místo na našem trhu.

Firma REGULUS na veletrhu AQUA-THERM 2003 představí novou řadu tepelných čerpadel s výkony od 8 kW do 47 kW.


Venkovní jednotky 3 x TC47
Modely TC08, TC13, TC16 a TC18 jsou určeny pro rodinné domy a menší komerční objekty. Modely TC23, TC33, TC37 a TC47 jsou vhodné pro větší objekty. Tepelná čerpadla je možno sestavovat do kaskád pro dosažení ještě většího výkonu. Další variantou je provedení tepelného čerpadla pro přímý ohřev bazénové vody.

Tepelná čerpadla REGULUS jsou osazena kompresory typu SCROLL od firmy COPELAND, tichými ventilátory, švédským nerezovým výměníkem pro ohřev topné vody a švýcarskou regulací ELESTA. Nová řada TC nabízí možnost volby ze 2 typů regulace. Levnější provedení označené TC-RAM je vybaveno regulátorem RAM, který řídí provoz vlastního tepelného čerpadla. Tento model je vybaven termostatem výstupní vody a je určen pro nejjednodušší aplikace nebo pro spolupráci s nadřazeným řídicím systémem.

Provedení s označením TC-RDO je vybaveno regulátorem RDO 374, který kromě řízení vlastního provozu tepelného čerpadla umožňuje řízení celého systému vytápění budovy - spínání bivalentního zdroje, nabíjení akumulační nádrže, ohřev teplé užitkové vody podle samostatného časového programu, chlazení domu v letním období, ohřev bazénu, a případně řídí i práci slunečních kolektorů.

K dalším funkcím patří ovládání cirkulace TUV dle časového programu, ochrana TUV proti bakteriím Legionella, protimrazová ochrana celého topného systému, doběhy čerpadel, letní funkce spínání čerpadel a směšovacího ventilu.

Ekvitermní regulátor RDO je možné doplnit pokojovou jednotkou. Ta umožňuje jednoduché ovládání a korekci regulace podle vnitřní teploty. Samozřejmostí je týdenní časový program jak pro vytápění tak pro ohřev TUV a prázdninový program.



Vnitřní jednotka TČ

Venkovní jednotka
modelů TC08 až TC18

Tepelná čerpadla REGULUS splňují podmínky pro udělení dotace od Státního fondu životního prostředí ČR a jsou schválena zkušebnou ITI TÜV Praha.

V oblasti netradičních zdrojů energie představí firma REGULUS další novinku - solární sestavy pro ohřev TUV. Sestavy obsahují všechny potřebné komponenty solárního systému. Při instalaci je nutné přidat pouze trubky a jejich izolaci podle potřebné délky.


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...