Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Firma INTERCONTI představuje novinku - plynový litinový závěsný kotel CERAMIC COMPACT

Pro letošní veletrh Aqua-therm Praha si firma Gruppo Imar připravila "zásadní" novinku v oboru plynových kotlů. Ceramic Compact je novinkou v oboru kotlů určených pro rodinné domky. Navazuje na kotle řady CSP SYSTÉM s hořákem PREMIX, které firma Gruppo Imar uvedla na trh již v roce 1988 a do Česka je prvně dovezla již v roce 1991.

Pluvia
Ceramic Compact Pluvia

Era
Ceramic Compact Era
Svým uživatelům nabízí zcela nové parametry v účinnosti spalování použitím keramického hořáku PREMIX - parametry, které jsou v současnosti možné dosáhnout pouze u kondenzačních kotlů. Ceramic Compact je výhodný do tradičních topných systémů jako ideální náhrada za stávající plynový kotel. Svými možnostmi v odkouření spalin je vhodný prakticky do všech známých systémů:
  • koaxiální systém Ø 60/100
  • oddělené potrubí Ø 80
  • potrubí tradiční pro Gruppo Imar Ø 70
  • možnost dopojení do jakéhokoliv komínového systému určené pro plynová zařízení

Řada Ceramic Compact je vybavena spalovacím systémem s automatickým seřizováním předsměšování a keramickým hořákem. Výhody: Poměr vzduchu a plynu, jež je vháněn do spalovací komory, je stále optimální, čímž umožňuje dosáhnout vyšší účinnosti při všech provozních výkonech a velice nízkých emisí NOx. U kotlů s předsměšováním se nejvyšších hodnot účinnosti dosahuje při nejmenším faktoru zatížení (při němž má běžet po většinu sezóny).

Software kotlů Ceramic Compact umožňuje naprogramovat kotel tak, aby pracoval ve třech rozdílných intervalech výkonu pro vytápění, přičemž je stále zachováváno maximum výkonu pro produkci teplé užitkové vody. Díky spalovacímu systému s automatickým seřizováním předsměšování zůstává účinnost kotle stále optimální.

Základní myšlenkou tvůrce kotle Ceramic Compact byly nejen dokonalé parametry spalování, ale i malé kompaktní rozměry. V dnešní době je velmi důležitým kritériem i dostatečné množství teplé užitkové vody. V tomto ohledu je opět kotel v předstihu před konkurencí. Použitím deskového výměníku o výkonu 40 kW je kotel Ceramic Compact schopný dodat množství 160 litrů TUV po dobu prvních 10 minut, přesně dle požadavku ČSN EN 625. To znamená, že dodává větší množství TUV než mnohé kotle s vestavěným zásobníkem vody.

Posledním, ale ne nedůležitým argumentem hovořícím ve prospěch tohoto kotle je provedení spalovací komory, která, jako již tradičně od firmy Gruppo Imar, je litinová. V tomto ohledu je bezkonkurenční samotná hmotnost litinové komory a její vlastní výkon. Z porovnání nutných kg/kW vyplývá, jakou technologii odlévání litiny používá firma Gruppo Imar.


Poměr hmostnost/výkon (kg/kW)


Vybrané parametry modelu Ceramic Compact Pluvia
jmenovitý tepelný příkon min - max 10 - 35 kW
jmenovitý tepelný výkon min - max 9,6 - 32,9 kW
tepelná účinnost k jmenovitému
příkonu (35 kW)
93,9 %
tepelná účinnost k 30% jmenovitému
příkonu (10 kW)
98,6 %
průtok užitkové vody Δt=30°C 16 l/min
výška 700 mm
šířka 450 mm
hloubka 240 mm
hmotnost 59 kg
třída NOx dle EN 483 5

Spalovací systém s předsměšováním
a keramickým hořákem

Těchto několik údajů o novém produktu firmy Gruppo Imar předkládáme jako upoutávku a také pozvánku do našeho stánku č. 306 v hale "F" na veletrhu Aqua-therm Praha 2003.

 
 
Reklama