Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VIADRUS - to jsou litinové kotle a radiátory na míru

VIADRUS - to jsou litinové kotle a radiátory na míru jak pro váš byt, dům a chalupu, tak pro vaše podnikání. Ještě před zahájením stavby domu nebo před začátkem rekonstrukce bytu, chalupy, dílny či haly je třeba přemýšlet o topení a způsobu ohřevu vody. Optimální a komplexní řešení nabízí bohumínská značka VIADRUS - zajistí vám litinové kotle i radiátory "přesně na míru" a podle vašeho přání. Přitom nabízí kotle na pevné, kapalné nebo plynné palivo, které chcete využívat. Radiátory vám dokonce dodá v barvě, jakou si vyberete.


Ekologický šetrný, variabilní a vysoce funkční kotel má značku VIADRUS

Majitelům domů, domků, chat, chalup i větších objektů výborně poslouží základní sortiment malých kotlů značky VIADRUS. Vybrat si můžete litinové kotle pro spalování tuhých paliv včetně dřeva, biomasy a dřevních pelet, pro spalování zemního plynu nebo lehkých topných olejů.

Nástěnný kondenzační kotel CLAUDIE, kotel G 42 GARDE, kotle řady HERCULES - automatický kotel na dřevní pelety HERCULES ECO a na biomasu HERCULES BIO - to jsou jen některé typy, které byly v poslední době vyvinuty vlastním vývojem. Stačí si jen vybrat.

Univerzální litinový kotel na tuhá paliva HERCULES U 26 navazuje na tradici uživateli oblíbeného kotle HERCULES U 22 a je schopen spalovat koks, černé uhlí a dřevo. Je vhodný pro vytápění rodinných domů a menších objektů, není náročný na obsluhu a svému majiteli usnadňuje obsluhu mimo jiného i díky zvětšenému přikládacímu otvoru. Kotel má standardní přednosti všech produktů značky VIADRUS - pětiletou záruku, vysokou životnost, provozní spolehlivost litinového výměníku a spolehlivé regulační a řídicí prvky. Výkon kotle HERCULES U 26 se podle počtu článků pohybuje od 11 kW do 43,5 kW.

Navazující typy kotlů s označením HERCULES ECO a HERCULES BIO vyšly z požadavků zákazníků na kotle spalující ekologická, obnovitelná paliva. Nové kotle HERCULES dokonale využívají dřevních pelet nebo biomasy. Tepelnou účinnost těchto kotlů přitom Viadrus garantuje nad 83%. Kupující si proto může podat žádost na získání finanční dotace ze Státního fondu životního prostředí na pořízení ekologického vytápění, a tak může ušetřit až 30% nákupní ceny kotle.


Variabilita - to je kotel G 42 GARDE

Zajímavý pro majitele rodinných domků a jiných menších objektů je automatický litinový článkový teplovodní kotel s výkonem do 50 kW, určený pro spalování nízkotlakého zemního plynu s obchodním označením VIADRUS G 42 ECO GARDE. Menší velikosti těchto kotlů jsou vhodné i pro rekonstrukce zdrojů tepla v samostatných bytových jednotkách, větší velikosti vyhovují požadavkům na komfortní vytápění domků, obchodů, dílen apod.

VIADRUS G 42 GARDE pracuje v úsporném nízkoteplotním režimu bez rizika koroze výměníku (stačí teplota vratné otopné vody 30 °C) a tepelnou účinností až 93%. Kotel je vybaven pojistkou zpětného toku spalin a vypne kotel hned, když zaregistruje nedostatečný tah komína. Mimoto lze rovněž v přechodném topném období přepnout kotel na snížený výkon. K výhodám kotle zbývá připočíst dlouhou životnost litinového výměníku, jednoduchou obsluhu i údržbu, mechanické čištění kotlového tělesa, možnost osazení kotle ventilátorem pro odvod spalin do venkovního prostoru přes obvodovou zeď a připojení stacionárního ohřívače teplé užitkové vody ve stejném designu kotle.


CLAUDIE umí zpracovat i odpadní teplo a má 108% účinnost

Technici Viadrusu dokonale zužitkovali odpadní teplo, které u klasických kotlů běžně odchází komínem. Právě tohoto principu využívá kondenzační kotel s názvem CLAUDIE a díky tomu dosahuje účinnosti přes 100 procent, a to až 108 procent. Provoz kotle řídí mikroprocesor, který umožňuje uživateli komfort nastavování celé řady provozních parametrů.

Zákazník asi přivítá i možnost připojení 50-ti litrového ohřívače vody značky VIADRUS a také fakt, že kondenzát, který vznikne při spalování, není o nic kyselejší než obyčejná dešťová voda a může tedy stejně jako ona volně odtékat do kanalizace.


Výkon, komfort, bezpečí - to jsou kotle VIADRUS nad 50 kW

Pro majitele větších objektů má Viadrus v nabídce kotle o výkonu do 750 kW určené pro spalování zemního plynu, kotle pro spalování lehkých topných olejů o výkonu 103 až 750 kW a mobilní kotelny s výkonem do 1100 kW s možností spalování zemního plynu a LTO.

Nejvíce prodávaným kotlem této kategorie je automatický litinový kotel VIADRUS G 90 s atmosférickým hořákem. Tento kotel slouží pro vytápění budov jako jsou školy, dílny, střední podnikatelské provozovny apod. Mezi zákazníky uspěl především díky moderní kombinaci litinového kotlového tělesa, progresivního nízkoemisního hořáku a spolehlivé automatiky.

Kotel může být na přání zákazníka vybaven zařízením na automatickou kontrolu těsnosti plynu. Samozřejmostí je nízký obsah emisí ve spalinách, tedy statut Ekologicky šetrného výrobku, a rovněž pojistka zpětného toku spalin. Litinový výměník kotle je konstruován tak, že umožňuje snadné čištění kotlového tělesa přes snímatelné čisticí víko přerušovače tahu. Přívod plynu je možné připojit z pravé i levé strany, takže kotle lze instalovat ve dvojicích a lépe využít plochu kotelny. Kotel G 90 může být také vybaven programovatelnou ekvitermní regulací ALBATROS A1 - A3, která řeší přednostní ohřev teplé užitkové vody a kaskádní provoz několika kotlů.


Až dvojnásobná životnost radiátorů oproti otopným tělesům z jiných materiálů - také to je VIADRUS

Litinové radiátory z bohumínského závodu budou sloužit ve vašem domě, bytě, na chalupě či v provozovně minimálné dvakrát déle ve srovnání s ocelovými radiátory. Litinové radiátorové články značky VIADRUS pro teplovodní a parní ústřední vytápění v typech KALOR, KALOR 3, TERMO a nyní také romantický radiátor BOHEMIA jsou oblíbené mezi zákazníky pro svou spolehlivost, tepelnou pohodu, výhřevnost a velmi dlouhou životnost.

Kvalitu radiátorů značky VIADRUS potvrzuje řada mezinárodních certifikátů, ale také výtečných referencí zákazníků. Litinové radiátory VIADRUS jsou instalovány například na Pražském hradě nebo v pražské centrále Komerční banky.

Tyto radiátory přitom nemusí být jen v klasické bílé barvě. VIADRUS nabízí náročnějším zákazníkům také povrchovou úpravu práškovou barvou, která vytváří efekt jako u smaltovaného nádobí - hladký a lesklý povrch s dlouhou životností.

Barevné úpravy, ale také historické tvary litinových radiátorů BOHEMIA jsou vhodné do stylově upravených a historických interiérů.


 
 
Reklama