Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní elektroinstalace firmy Moeller získala na For Archu Čestné uznání

Moeller Elektrotechnika s.r.o., přední výrobce a dodavatel instalačních a jisticích přístrojů, přístrojů pro průmyslovou automatizaci a zařízení pro rozvod vysokého napětí, získala při své letošní premiérové účasti na stavebním veletrhu For Arch v soutěži Grand Prix Čestné uznání za systém moderní elektroinstalace Xcomfort. Komise, která ocenění udělila, vyzdvihla především komplexní řešení dálkového ovládání všech komponentů budovy.

Firma Moeller odstartovala letos v květnu projekt, jehož cílem je oslovit širokou veřejnost a seznámit ji s tím, jaké nové funkce může plnit moderní elektroinstalace v rodinných domech, bytech a kancelářích. "Čestné uznání vnímáme jako ocenění dosavadní práce a potvrzení správnosti naší filosofie. Dnešní moderní elektroinstalace již nezahrnuje pouze rozvod elektrické energie, ochranu před požárem a úrazem způsobeným elektrickým proudem. Chápeme ji jako kompaktní celek řídící všechny procesy v domě a poskytující jeho obyvatelům okamžitou informaci o stavu jejich domu", komentuje událost Ing. Vladislav Náhlík, jednatel společnosti.

Xcomfort je jednoduchý systém inteligentní elektroinstalace určený pro novostavby i rekonstrukce. Řídí činnost osvětlení, žaluzií, topení a dalších spotřebičů. Z domu vybaveného tímto systémem se tak stává doslova "chytrý dům". Ráno se automaticky vytáhnou venkovní žaluzie, rozsvítí se světla na chodbě a v koupelně, dlažbu již vyhřívá vytápění, káva v kávovaru je hotová. Díky firmě Moeller však nestoupá pouze komfort bydlení, ale také bezpečnost domu. Markýzy a žaluzie se samovolně vysunou nebo zasunou podle toho, jestli pálí slunce nebo je bouřka. Zloděje odradí náhodné automatické vypínání a zapínání světel a televizoru. Systém automaticky na mobilní telefon oznámí, že kape vodovodní trubka nebo nedoléhá okno. Pouze na uživateli závisí, které funkce v domě chce instalovat a automaticky ovládat.

Přitom k ovládání stačí jediný stisk centrálního vypínače u vchodových dveří, dálkové ovládání v obývacím pokoji nebo mobilní telefon. Revoluční systém elektroinstalace od firmy Moeller šetří navíc práci, výdaje i nervy při eventuálních přestavbách. Systém lze navíc implementovat, díky použití radiofrekvenční technologie, i do domácností již vybavených klasickou elektroinstalací. Největší výhodou systému Xcomfort je jeho jednoduchost, přizpůsobivost požadavkům průměrné domácnosti a dostupnost pro široké vrstvy obyvatelstva.

Pro bližší informace o systému Xcomfort:
infolinka: 800 800 010
www.xcomfort.com

 
 
Reklama