Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výstaviště Praha bude opět hostit veletrh Aqua-therm Praha. Ale jak je na tom areál Výstaviště?

Renomovaný mezinárodní veletrh Aqua-therm Praha letos vstupuje do jubilejního 10. ročníku. Od 25. do 29. listopadu se odehraje opět v prostorách pražského Výstaviště. Jaký je však stav tohoto areálu, který byl loni zasažen povodněmi?

Na tuto otázku stručně odpověděla Ivona Prokešová, manažerka marketingu společnosti Incheba Praha spol. s r.o. Tato společnost, jako jeden z nejvýznamnějších organizátorů veletrhů a výstav v ČR, má totiž s areálem Výstaviště velké plány.

Podle paní Prokešové se připravuje velká rekonstrukce areálu, což logicky předpokládá demolici některých starších budov, zasažených loňskými záplavami. Celkově bylo zatopeno devatenáct objektů, demolováno jich má být osmnáct. Patří mezi ně například Klub Fontana nebo Arena 99. Jde především o budovy okolo bývalého Bruselského pavilonu, dodává Prokešová. Křižíkovu fontánu rekonstrukce také nemine, proběhla již oprava technologické části fontány. Co se týče termínu, první fáze velké rekonstrukce Výstaviště proběhne do konce roku 2007, další do roku 2015.

Výstaviště je neodmyslitelně spjato s výstavami, veletrhy, má bohatou historii, je součástí hlavního města, jeho života, života Pražanů, i těch takzvaně přespolních, pokračuje Prokešová. Pořádá průměrně padesát veletrhů a výstav ročně, Incheba z nich má na starosti zhruba polovinu. Je v zájmu naší společnosti, aby kromě oživení vzhledu Výstaviště, kromě parkových úprav a rekonstrukcí objektů bylo také zmodernizováno technické a sociální zázemí, což souvisí se spokojeností vystavovatelů, návštěvníků a všech těch, kteří se zabývají propagací a publicitou jednotlivých akcí, uzavírá Prokešová.

A my dodáváme: letošní jubilejní Aqua-therm příjemný pobyt vystavovatelům i návštěvníkům v prostorách veletrhu zaručeně zajistí.

 
 
Reklama