Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výpočtový program na tepelné ztráty od Pražské energetiky, a.s.

Pražská energetika, a.s. nabízí na svých internetových stránkách výpočtový program na určení tepelných ztrát objektu. Program je určený široké veřejnosti a formou svého zpracování je ideální pro amatérské, ale i téměř profesionální využití.

Jsou-li k dispozici technické údaje o jednotlivých stavebních konstrukcích objektu, zadává uživatel tyto údaje do předvyplněného dotazníku, který automaticky dopočítává tepelné propustnosti jednotlivých stavebních konstrukcí.

Nemá-li uživatel potřebné konkrétní informace o stavebních konstrukcích objektu, může využít nabídky programu a zadávat pouze orientační rok výstavby (pro činžovní domy) a program automaticky zvolí skladbu stavebních konstrukcí v té době obvyklou, které přiřadí správné hodnoty tepelných propustností.

Pomocí tohoto programu si zájemce jednoduše, rychle a zdarma zjistí velmi přesný odhad tepelné ztráty svého bytu nebo domu a může se začít zajímat o topný zdroj a jeho potřebný výkon.

Součástí tohoto programu je i automatický návrh potřebného příkonu (výkonu) např. elektrokotle nebo akumulačních kamen a dokonce i nabídka zcela konkrétního typu akumulačních kamen za velmi výhodné ceny zajištěné Pražskou energetikou, a.s.

 
 
Reklama