Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Montážní systém JOMO 2v1 přináší variabilitu a flexibilitu

Návštěvníci veletrhu SHK mohli zhlédnout v expozici firmy WERIT CZ s.r.o. také výrobky tradičního německého výrobce sanitární techniky - firmy JOMO Sanitär-Kunststofftechnik, která patří do skupiny WERIT. Tato firma s více než stoletou tradicí výroby nabízí kvalitní sortiment za dobrou cenu: splachovací nádržky, podomítkové splachovače a montážní rámy pro suchou výstavbu (sádrokarton).

Moderní výstavba koupelen
Současné trendy ve výstavbě koupelen, sanitárních prostor atd. kladou na dodavatele požadavky nejen co do vysoké kvality výrobků zajišťující dlouholetou funkčnost systému, ale očekává se i vysoká míra variability, neboť dnešní výstavba přináší rychlé změny. Ať už se jedná o změny projektů - způsob uspořádání, ale i změny např. zařizovacích předmětů dle aktuálního požadavku budoucího uživatele bytu. Na tyto požadavky musí výrobci sanitární techniky pružně reagovat.

Montážní rámy pro suchou výstavbu JOMO 2v1
Pod značkou JOMO 2v1 variabilní & flexibilní se vyrábí a nabízí ucelená řada montážních rámů pro suchou výstavbu (např. sádrokarton). Proč toto zvláštní označení? Firma přináší na trh jeden univerzální rám pro dvojí použití - předstěnovou montáž i lehké příčky. Tento přístup výrobce výrazně zjednodušuje prodej a distribuci výrobků a to ve fázi projektové, objednávkové i montážní. Rám se dodává kompletní a připravený pro rychlou montáž.

Variabilita
JOMO nabízí prvky pro závěsné WC, bidet, umyvadlo, pisoár, ale také vanu či sprchu. V nabídce firmy rovněž nechybějí speciální prvky pro tělesně postižené. Všechny montážní prvky JOMO se dají přizpůsobit ve velice široké řadě parametrů. Lze je tedy využívat téměř k jakékoli sanitární keramice. Těžko budete hledat prvek, který na rám JOMO nebude možné nainstalovat.

Flexibilita
U všech rámů lze nastavit výšku čisté podlahy v rozmezí 0 až 20cm, dále pak hloubku předsazení pro předstěnovou montáž v rozmezí 160 až 240 mm. Opěrné prvky pro předstěnovou montáž jsou součástí každého z rámů. Výhodou je také možnost úhlového nastavení stěnových opěrných prvků. Tak lze splnit jakákoli přání uživatele nebo architekta na umístění WC, umyvadla či jiných zařizovacích předmětů v prostoru koupelny.

Základní a nejběžnější výška montážního rámu je 1180 mm. Ale ve výrobním programu najdete rovněž prvky s výškou pouhých 850 nebo dokonce i 820 mm (vhodné např. pro půdní vestavby). Šířka rámu je běžně 500 mm. Firma však nabízí i prvky pro plynulé rozšíření rámů na požadovanou šířku. Jsou dokonce nabízeny prvky v šířkách 1500 a 2000 mm jako nosič více zařizovacích předmětů (např. kombinace WC + umyvadlo, nebo WC + bidet).

Firma JOMO je připravena reagovat i na atypické požadavky českých zákazníků. Existuje možnost nechat si u JOMO vyrobit pro danou stavbu montážní rámy na míru.

Únosnost
U montážních rámů se požaduje především dostatečná tuhost rámu, zajišťující dostatečnou stabilitu budoucí stěny. V případě nesplnění tohoto požadavku může docházet k praskání obkladů, spár atd., což je samozřejmě nežádoucí. Již svým vzhledem budí montážní rámy JOMO důvěru ve svou pevnost a nosnost, ale i kvalitu provedení. I prováděné zkoušky potvrzují nosnost 400 kg bez jakýchkoli deformací rámu.

Snadná montáž
JOMO nabízí univerzální montážní rámy přizpůsobené různým typům sanitární keramiky. Při vývoji systému byl kladen důraz na snadnou a rychlou instalaci montážních rámů a dále na komplexnost dodávky. Instalatér dostane všechny opěry, ale také stavební průchodky, zátky, kryty šroubů, ale i kotevní šrouby pro stěnu či podlahu a to již v základním provedení výrobku. Vysouvací nohy umožňují jednoduchou instalaci do podlahy ve správné výšce. Stejně rychlé a jednoduché je nastavení hloubky a úhlu stěnových opěr. Zakrytí montážních rámů po ukončení instalace rozvodů je možné např. sádrokartonovou konstrukcí s možností jejího ukotvení do montážního rámu.

V montážních rámech pro závěsné WC může být zabudována buď nádržka TSR s čelním ovládáním (výška rámu 1180 mm) nebo nádržka TOP 6 s ovládáním shora (výška rámu 850 nebo 820 mm).

Splachovací nádržky se vyrábějí z polyethylenu metodou vyfukování. Tato technologie zajišťuje výrobu nádržky bezešvou metodou z jednoho kusu materiálu. Polyethylen je materiálem pevným, pružným a dostatečně odolným proti neopatrnému zacházení s výrobkem na stavbách.

Vnitřní vybavení splachovací nádržky je vlastní konstrukce JOMO. Rozhodujícím prvkem je vysoce kvalitní napouštěcí ventil LOKUS-POKUS s vestavěným filtrem a kovovým závitem pro připojení vody, který se vyznačuje nízkou hlučností při napouštění, vysokou spolehlivostí provozu a univerzálností použití v různých typech splachovacích nádržek.

Na vypouštěcím ventilu lze nastavit dle volby zákazníka ovládání dvojtlačítkové (malé a velké množství) nebo funkci start/stop (přerušení splachování). Vzhledem k tomu, že každý z budoucích uživatelů má jiné požadavky na množství splachovací vody, umožňuje vypouštěcí ventil JOMO nastavit vypouštěné množství od 6 do 9 litrů (pro velké množství) a to plynule. Úměrně se změnou vypouštěného velkého množství se pak mění i malé množství. Další předností technicky zajímavého vypouštěcího ventilu je to, že i při dlouhém stisku tlačítka pro malé množství nikdy nedojde k vypuštění celého obsahu nádržky.

U podomítkových nádržek JOMO s označením TSR je velký montážní otvor, který umožňuje např. výměnu těsnící gumy vypouštěcího ventilu bez demontáže napouštěcího ventilu. Pro instalační firmy je velice pohodlné předpřipravené připojení přívodu vody, kdy není nutné se zdržovat montáží uzávěru vody do nádržky. Jinou variantu představuje 6-litrová nádržka TOP 6 s horním ovládáním a malou vestavnou výškou.

Oba typy vestavných nádržek se rovněž používají v rámech pro zazdění. U těchto montážních rámů lze nastavit hloubku uložení pomocí montážního třmenu v zadní části rámu a dvou opěrných patek. Díky třmenu rám nainstaluje jednoduše jeden člověk.

Výrobce nabízí ke splachovacím nádržkám TSR i TOP 6 ucelenou řadu ovládacích tlačítek s funkcí 2 množství nebo start/stop v široké škále barev dle požadavků zákazníků.

Co dodat na závěr
Svou ucelenou nabídkou montážních prvků 2v1 splňuje JOMO veškeré požadavky moderní suché výstavby. Dá se říci, že pomocí systému JOMO lze snadno splnit jakýkoli požadavek architekta či uživatele na vzhled nebo provedení koupelny. Přesvědčte se sami.

 
 
Reklama