Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Firma ELVL představila novinky na Konferenci vytápění - Třeboň 2003

Pozornosti odborníků, kteří se zúčastnili konference, neušly dvě zajímavé novinky z oboru vytápění. Stavebnicová otopná tělesa BITHERM zaujala svou pestrostí, barevností, tvarovostí a zejména originálním řešením konstrukce. Jako druhou novinku firma představila elektrická topná tělesa EL 2 s dvojitou izolací určená do koupelnových a dekoračních otopných těles.

V průběhu Konference vytápění - Třeboň 2003 představila firma ELVL s.r.o. účastníkům této konference hned dvě novinky, se kterými vstupuje na náš trh. V úplné pestrosti a konstrukčním detailu seznámila odbornou veřejnost se stavebnicovými otopnými tělesy BITHERM. Jejich základním mottem je prostorová tvarovost a barevnost, čímž se otopné těleso se svou jednoduchou konstrukcí a tvarovou nápaditostí přizpůsobuje požadavkům interiéru a stává se tak nejen funkčním zdrojem tepla, ale i hodnotným a estetickým prvkem.

Konstrukční řešení otopného tělesa vytváří prostor pro teplovodní otopné soustavy s nuceným oběhem topného média a zároveň lze nabídnout i otopná tělesa v elektrickém provedení při využití všech tvarových možností tělesa.

Stavebnicová otopná tělesa BITHERM jsou sestavena ze svislých hliníkových teplosměnných lamel sdílejících teplo do prostoru především sáláním a v celé sestavě tělesa lamely vytvářejí svislé mnohonásobné průduchy uskutečňující konvekční přenos tepla do prostoru. Sestavou lamel příčně prochází maloobsahová teplovodní soustava měděných trubek zajišťujících přestup tepla z topné vody do teplosměnných lamel. Všechna otopná tělesa jsou opatřena odvzdušňovacím i termostatickým ventilem v provedení ventil kompakt a jsou se spodním středovým připojením na otopnou soustavu. Na opačné straně tělesa od termostatického ventilu je ve spodní části sběrné komory umístěna zátka, která v případě požadavku kombinovaného provozu umožňuje umístit elektrické topné těleso.

U otopných těles pouze v provedení elektrického přímotopu je příčná měděná trubkovnice osazena elektrickými topnými vložkami, kterým může být předřazen termostat prostorové teploty se spínačem, případně lze použít jiný způsob regulace prostorové teploty ze široké nabídky na našem trhu.



Druhou novinkou firmy, která byla představena na konferenci vytápění, jsou elektrická topná tělesa EL 2 určená do koupelnových a dekoračních otopných těles. Jejich hlavní předností oproti stávajícím el. tělesům běžně používaným ke kombinovanému provozu vytápění je snadná výměna bez vypouštění teplonosné kapaliny. V případě stísněného montážního prostoru při výměně tělesa není zapotřebí odpojovat a demontovat otopné těleso. Další zvláštností je elektrické provedení tělesa s dvojitou izolací, kdy u tělesa není používán ochranný vodič k zajištění elektrické bezpečnosti.

Požadavek na dvojitou izolaci elektrické třídy bezpečnosti u elektrických zařízení této skupiny výrobků je postupně vyžadován v EU. Z tohoto důvodu přichází firma ELVL s.r.o. s touto novou konstrukcí el. těles a samozřejmě s dalšími již zmíněnými konstrukčními úpravami, které zlepšují komfort a servis při montáži nebo opravě otopných těles.



ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.