Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

BAXI Group: evropský výrobce exportující do celého světa

Po rozvinutí svých aktivit na českém trhu přes zastoupení vstupuje společnost Baxi Group v současnosti na český trh přímo. Byla založena pobočka firmy Baxi se jménem BAXI HEATING (CZECH REPUBLIC), která má sídlo v Praze a v Brně.

Společnost BAXI Group je jednou z vedoucích evropských průmyslových skupin, která se specializuje na zařízení pro vytápění a domácí komfort. Zaměstnává okolo 6.000 lidí v šesti evropských zemích (Velká Británie, Francie, Německo, Itálie, Turecko, Dánsko) a její obrat překračuje 1.000 milionů Euro.

BAXI Group nabízí široký sortiment výrobků pro vytápění s vysokou účinností a komfortem. V současnosti zahrnuje rozsáhlé zázemí dobře známých značek jako jsou BAXI, CHAPPÉE, BRÖTJE, POTTERTON, HEATRAE SADIA, SICMA, AQUALISA, RYCROFT, VALOR, BAYMAK, WESTEN, IDEALBAXI, z nichž některé jsou velmi dobře známé i na českém trhu.

BAXI Group vždy sledovala nové technologie a v souvislosti s touto filozofií letos na jaře zakoupila firmu SENERTEC zaměřenou na výrobu jednotek pro kombinovanou výrobu tepla a elektřiny o malých výkonech a v září firmu EUROPEAN FUEL CELL, která se zabývá výrobou palivových článků s produkcí tepla a elektřiny s výkony vhodnými pro domácnost.

BAXI Group se zaměřuje na vytápění a vzduchotechniku bytů, rodinných domů i větších objektů a mezi jejím sortimentem nalezneme kotle na plyn a topný olej, pevná paliva, kondenzační kotle, elektrické zásobníkové ohřívače, průtokové plynové ohřívače, plynové a olejové hořáky, solární kolektory, otopná tělesa - radiátory, elektrické a plynové krby a sprchové systémy.

Baxi Group sdružuje následující společnosti


BAXI spa. Tato společnost vyrábí zařízení pro vytápění a domácí přípravu teplé vody: závěsné a stacionární kotle, elektrické ohřívače vody. Její výrobky se prodávají ve více než 60-ti zemích na celém světě s obratem 165 milionů Euro. BAXI spa byla jednou z prvních továren v Itálii, která obdržela certifikát ISO 9001 již v roce 1993 a následně pak na konci roku 2001 i certifikát ISO 14001, což je další prestižní ohodnocení kvality výrobního a řídicího procesu.

Počátky firmy sahají do roku 1924, kdy rakouská rodina Westen založila SMV (Smalteria e Metallurgica Veneta - Benátská smaltovna a slévárna) v městečku Bassano del Grappa. Mezi hlavní výrobky této společnosti patřily smaltované výrobky, ocelové radiátory a vany. V 70-tých letech byla tato továrna zakoupena firmou "Zanussi" a tím se stala členem Zanussi Group's s výrobním zaměřením na topenářské a sanitární výrobky zahrnující plynové ohřívače, ocelové radiátory, ohřívače a vany. V roce 1984 zakoupila celou továrnu v Bassanu firma "Ocean Idroclima Spa.", která začala exportovat do celého světa.

Od roku 1999 je firma součástí Baxi Group. Výroba společnosti zahrnuje široký sortiment výrobků. Nalezneme mezi nimi závěsné plynové kotle ECO, LUNA a NUVOLA, stacionární plynové kotle SLIM, zásobníkové i průtokové ohřívače a také letošní novinku, kterou je kondenzační kotel Luna HT s výkonem do 33 kW a nízkou spotřebou (35% uspořené energie).


C.I.CH. Tato společnost byla založena v roce 1929. Její obrat činí 167 milionů EURO a má okolo 1020 zaměstnanců. Je jednou z vedoucích firem ve Francii v oblasti výroby olejových a plynových kotlů, hořáků a radiátorů. 40% celkové výroby exportuje tato společnost na světové trhy. C.I.CH. sdružuje dobře známé značky jako jsou Chappée, Ideal Baxi, Ideal Standard, Kalina a Sicma.


BRÖTJE Heizung je vedoucí firmou v oblasti vytápění. Byla založena v roce 1919 a zaměstnává okolo 420 lidí na dvou místech v Německu (Rastede a Augustfehn). Její obrat činí 105 milionů EURO. Výrobní sortiment zahrnuje kondenzační a nekondenzační plynové kotle, olejové kotle, plynové a olejové hořáky.


HEATRAE SADIA HEATING je jednou z největších společností v oblasti elektrického vytápění. Zaměstnává kolem 620 zaměstnanců a její obrat dosahuje 108 milionů EURO.


BAXI A/S je dánskou firmou s obratem 27 milionů EURO a se 185 zaměstnanci. Je to největší skandinávský výrobce topných systémů a je lídrem na poli kotlů na pevná paliva.


POTTERTON vyrábí plynové a olejové kotle a průtokové ohřívače. Tato společnost se stala v tomto oboru jednou z vedoucích firem na britském trhu. Byla založena před více než 150-ti lety a generace projektantů a konečných uživatelů mají spojeno jméno firmy Potterton s nejvyšší kvalitou, vysoce specifikovanými a snadno instalovatelnými výrobky, které jsou spolehlivé v provozu. Potterton vyrábí plynové závěsné kotle a stacionární kotle, plynové závěsné ohřívače, průtokové plynové/elektrické ohřívače. Obrat firmy Potterton činí 351 milionů EURO s 1863 zaměstnanci.


AQUALISA je společnost, která se věnuje designu, výrobě a marketingu profesionálních sprch. Společnost byla založena v roce 1977 a dnes je korporací s obratem 39,9 miliony Euro, která zaměstnává 250 lidí.


VALOR vyrábí plynové krby, topidla a elektrické krby s obratem 49 milionů EURO.


BAYMAK byla založena v roce 1967 v Istanbulu a stala se vedoucí firmou na tureckém trhu v oblasti výroby litinových kotlů, plynových/olejových kotlů, ohřívačů, radiátorů a solárních panelů.

S jakýmikoliv dalšími dotazy, které se týkají aktivit společnosti BAXI Group se můžete obrátit přímo na e-mailovou adresu: michaela.koprivova@baxi.cz.


BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.
logo BDR Thermea (Czech Republic) s.r.o.

Značka BAXI v ČR nabízí - široký sortiment plynových kotlů, a to jak klasické kotle v provedení závěsném nebo stacionárním, tak i moderní úsporné kotle, tzv. kondenzační, solární systémy. Kotle o výkonech od 12 do 600 kW. Výroba TV je zajišťována průtokově ...