Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla - podpora od Pražské energetiky, a.s.

Pražská energetika, a.s., (PRE) se již podruhé během tří let rozhodla finančně podpořit instalace tepelných čerpadel (TČ) u svých zákazníků částkou 40.000,- Kč, kterou po splnění základních podmínek převede na zákaznický účet odběratele elektřiny.

Podmínky pro získání příspěvku:

  • tepelné čerpadlo je instalováno v obytném objektu, pro který je dodavatelem elektřiny Pražská energetika, a.s.

  • tepelné čerpadlo je základní součástí topného systému

  • tepelné čerpadlo bude instalováno a zprovozněno v době od 1.1.2003 do 31.12.2003
Úplné znění podmínek

Stejná akce proběhla za podpory PRE již v roce 1999 - 2000, kdy naši podporu využilo 66 zákazníků. Pražská energetika, a.s., navíc jako první zavedla od 1. ledna 2001 speciální sazbu pro tepelná čerpadla PREeko, která se později stala základem pro "celostátní" sazbu D55/C55.

Poradenské a informační středisko PRE (www.energetickyporadce.cz) se věnuje problematice vytápění tepelnými čerpadly již dlouhodobě a monitoruje veškeré pražské instalace tepelných čerpadel. Máme tak k dispozici detailní přehled instalovaného příkonu v tepelných čerpadlech a informaci, kolik MWh elektrické energie je pomocí tohoto moderního alternativního způsobu vytápění každoročně uspořeno.

Díky celkovému přehledu o všech instalacích tepelných čerpadel jsme navíc schopni od jednotlivých zákazníků získávat nezávislé odborné informace, které prostřednictvím svých poradců zužitkují další zájemci o vytápění tepelným čerpadlem, kteří naše Poradenské a informační středisko navštíví.

Touto problematikou se zabývá speciální číslo našeho zákaznického časopisu PREfórum speciál, kde jsou vysvětleny jednotlivé systémy tepelných čerpadel a spousta užitečných základních informací.

Letošní podpora nových instalací tepelných čerpadel od Pražské energetiky, a.s., je tak dalším krokem k aktivní podpoře ekologie nejen v našem hlavním městě.




Kontakt:
Pražská energetika, a.s.
Na Hroudě 1492/4
100 05 Praha 10
porad. stř.: 267 053 157,59
zákaznická linka: 267 055 555
e-mail: www@pre.cz
www.pre.cz

Informace o firmě v TZB-adresáři firem
Vyžádat další informace nebo podklady

 
 
Reklama