Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na největší akci TZB v roce 2016 - veletrh MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT

Již za necelý měsíc bude zahájen letošní největší evropský veletrh v oboru TZB - milánský MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT, jehož 40. ročník se koná od 15. do 18. března na výstavišti Fiera Milano a který nabízí pod společným mottem „Global Comfort Technology“ vyčerpávající přehled nejlepších produktů ve čtyřech základních kategoriích: vytápění, chlazení, voda a energie.


Veletrhu se účastní špičkoví italští i mezinárodní výrobci z oborů vytápění, klimatizace, chlazení, výroby ventilů, hardware, sanitární technologie, úpravy vody a obnovitelných energií a rovněž automatizace domácností a budov. Celý obor TZB patří mezi technologicky nejvyspělejší, strategicky významné průmyslové segmenty, s neustále integrovanými produkty, systémy a řešeními i ekonomickými přínosy a pracovními příležitostmi. Tomuto trendu odpovídá i zájem firem i návštěvníků o veletrh MCE, jehož minulého ročníku v roce 2014 se zúčastnilo 2 039 vystavovatelů, z toho 871 ze zahraničí a bezmála 156 tisíc odborných návštěvníků, z toho 36 tisíc zahraničních ze 146 zemí. Letos se očekává opět účast 2 000 vystavujících firem z 53 zemí.

Integrace – klíč k budoucnosti

Základem koncepce veletrhu MCE 2016 je vysoký stupeň integrace systémů a řešení, světa elektrické energie se světem tepla, obvodových plášťů budov s instalačními technologiemi a inteligentními systémy řízení snižujícími spotřebu energie, chránícími životní prostředí a zachovávajícími přírodní zdroje.

Průzkum technologií zaměřených na energetickou účinnost, který pro MCE provádí Energy & Strategy Group univerzity Politecnico di Milano: „Účinnost využití energie u konečných uživatelů v obytných budovách“ ukazuje, že řešení zaměřená na maximální energetickou účinnost, například tepelná čerpadla, systémy automatizace budov nebo kondenzační kotle, v celkovém objemu stoupnou o zhruba 12,8 miliardy EUR; řešení v oblasti obnovitelných zdrojů energie, například větrné miniturbíny, fotovoltaika, solární/termální systémy a kogenerační mikrosystémy a rovněž spalování biomasy dosáhnou objemu 4 miliard EUR. Dále se odhaduje, že integrovaná řešení, například sluneční fotovoltaika + tepelná čerpadla, sluneční fotovoltaika + tepelná čerpadla + baterie pro uchování sluneční energie apod., dosáhnou objemu 0,87 miliardy EUR. Všechny prognózy se týkají období příštích tří let v Itálii. Úspěch při řešení této mimořádné výzvy bude vyžadovat synergii informací, znalostí a výzkumu.

Hlavním tématem doprovodných konferencí a akcí veletrhu MCE 2016 jsou zejména „Technologie, nástroje a marketingové strategie“. Jednou z nejaktuálnějších otázek, jíž bude věnována pozornost v celém programu konferencí, je prezentace „Prognózy a cyklické zprávy o trhu obytných a průmyslových instalací v Itálii“; přehled o situaci na trhu a představení mobilní prezentace TERMOEVOLUCE: nová pravidla – nové příležitosti, což je společný projekt organizací ANGAISA, ASSISTAL, ASSOTERMICA a MCE věnovaný novému energetickému označení a opatření v rámci tzv. Ecodesignu.

Na veletrh MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2016 se vrátí projekty Percorso Efficienza & Innovazione a Oltre la Classe A. Záměrem těchto dvou synergických akcí je zdůraznit technologickou výjimečnost a kvalitu výrobků představených v plnohodnotně vybavené budově přímo na výstavišti.

Dalším úspěšným projektem je THAT’S SMART – konference a výstavní expozice věnované automatizaci domácností a budov. Letos jsou partnery této akce ANIE a ANIE RINNOVABILI.

Novinkou na veletrhu MCE 2016 bude MCEMASTER - místo pro fyzická i online setkání určené zejména pro subjekty, které instalují zařízení a technologie.

Další doprovodné akce organizují italské odborné asociace, např. Italská asociace prodejců instalačních a sanitárních zařízení, TZB, podlahových krytin, dlaždic, koupelnových armatur a koupelnového vybavení představí systém CasANGAISA. Svoji expozici bude mít tradičně i Federace italských asociací strojírenského průmyslu ANIMA.

Podrobné informace včetně seznamu vystavovatelů naleznete na www.mcexpocomfort.it

 
 
Reklama