Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Varso Tower, nejvyšší budova v EU, získala certifikaci zdravého vnitřního prostředí WELL Gold

Varso Tower, nejvyšší budova v celé Evropské unii, se stala jedním z nejprestižnějších architektonických projektů ve Varšavě, a to i díky využívání moderních technologií, včetně softwarového řešení PlanRadar.

Navíc nedávno získala prestižní certifikát WELL Core & Shell na úrovni Gold, který dokládá, že Varso Tower splňuje vysoké standardy pro zdravou výstavbu z hlediska vnitřního prostředí a že byla navržena se zřetelem na pohodlí, bezpečnost a zdraví lidí. Developerem projektu je HB Reavis, přední evropský poskytovatel kancelářských prostor.

„Varso Tower je mrakodrap o výšce 310 metrů a 53 patrech, který nabízí 70 000 m2 podlahové plochy. Vedle atraktivních kancelářských prostor je v něm také kavárna a panoramatická vyhlídková terasa, což z něj činí vyhledávaný cíl pro širokou veřejnost. Mezi řešení, která tento projekt řadí na přední příčky v kvalitě vnitřního prostředí, patří například systém HVAC optimalizující větrání, topení a klimatizaci, či adiabatické zvlhčovače, jež zajišťují zdravou míru vlhkosti. Za zmínku stojí také filtry pohlcující škodlivé látky, polétavý prach PM10 a PM2,5, stejně jako pyly a spóry plísní. Prostory jsou navíc koncipovány tak, aby maximalizovaly přístup přirozeného světla,“ popisuje Adam Heres Vostárek, expert na digitalizaci ve společnosti PlanRadar.

Proces výstavby Varso Tower podrobně popisuje krátký film.

 
 
Reklama