Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nástavba multifunkční budovy v historickém centru Prahy

Využití tenkostěnné ocelové konstrukce u projektu nástavby budovy v centru Prahy pomohlo stavebníkovi minimalizovat dopady na okolí stavby a umožnilo montáž i ve stísněných podmínkách.

Využití nosné tenkostěnné ocelové konstrukce u projektu nástavby v centru Prahy pomohlo stavebníkovi minimalizovat dopady na okolí stavby a v neposlední řadě náklady na přesun hmot nebo nutné zábory.

              V rámci přípravy realizace nástavby multifunkční budovy bylo stavebníkem rozhodnuto o využití konstrukce Borabela pro nosné konstrukce 6. a 7.NP. Tenkostěnná konstrukce nahradila původně navržené tlustostěnné prvky a umožnila montáž ve stísněných podmínkách bez použití větší mechanizace, jejíž nasazení by bylo na daném staveništi extrémně nákladné. Nízká hmotnost prvků a rychlost montáže ocelových konstrukcí Borabela jsou výhodami, které lze využít nejen pro nástavby, ale i pro nejrůznější další projekty.

              Stropní a střešní konstrukce jsou realizovány z tenkostěnných ocelových stropnic průřezu 2xC300 s železobetonovou deskou v trapézovém plechu. Stěny jsou tvořeny sloupky průřezů C150 v osové vzdálenosti vhodné pro přímé opláštění deskovým materiálem. Pro instalaci LOP jsou sloupky z C průřezů nahrazeny uzavřenými průřezy s navařenými kotevními deskami.

              K dnešnímu dni je ocelová konstrukce nástavby již zcela kompletně dokončena a probíhají navazující stavební práce. O spokojenosti stavebníka s konstrukcí Borabela nejvíce vypovídá fakt, že je její využití vážně zvažováno i pro další akci, kterou plánuje realizovat.

BORABELA - tenkostěnné ocelové konstrukce


BORABELA s.r.o.
logo BORABELA s.r.o.

BORABELA je jediná firma v ČR vlastnící technologii HOWICK pro válcování tenkostěnných ocelových C profilů šíře 100 a 150 mm. Stavební systém BORABELA je využitelný pro RD, BD, komerční stavby - školky, domovy pro seniory apod. V systému lze realizovat ...

 
 
Reklama