Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Thermia Mega, švédské zemní tepelné čerpadlo vysokého výkonu pro komerční a veřejný sektor

Thermia Mega je vyvinuto pro komerční a veřejné objekty, jako jsou nákupní centra, bytové domy, školy, nemocnice atd. Disponuje obrovskou variabilitou a možnostmi nadstaveb, takže se přizpůsobí téměř jakékoli instalaci.


Energetické požadavky budov komerčního a veřejného sektoru jsou různorodé, a proto tepelné čerpadlo určené pro tento sektor musí být vysoce variabilní. Mega tuto základní podmínku splňuje beze zbytku. Jedná se o invertorové tepelné čerpadlo se scroll kompresorem, které poskytuje proměnný výstupní výkon dle aktuálního požadavku.

Mega je vyráběna ve výkonech Mega S, S-E do 33 kW, Mega M do 44 kW, Mega L do 59 kW a nejsilnější jednotkou je Mega XL s výkonem do 88 kW. Jednotky mají sofistikovaný řídicí systém, který má příjemné uživatelské rozhraní s velkým dotykovým barevným displejem. Řídicí systém nese jméno Genesis a je neustále inovován ve výzkumném centru Thermia ve švédské Arvice.

Řídicí systém umožňuje mnoho funkcí, z nichž zde bude několik hlavních vyjmenováno: Genesis dokáže řídit až 6 topných okruhů; z toho jeden přímý a až 5 směšovaných, dále umí pasivně i aktivně chladit a je možno zajistit i ohřev bazénu. Mega má vyspělou přípravu teplé vody, při které používá speciální úspornou technologii Hot Gas. Jednotlivé jednotky je možno kaskádovat téměř neomezeně, a tím dosáhnout celkového výstupního výkonu až 1,4 MW. Samozřejmostí je komunikace s nadřazenou regulací na platformě Modbus a možnost dálkového ovládání Thermia Online. Pokud ve vás tato informace vzbudila zájem, neváhejte prosím kontaktovat společnost IVAR CS, výhradního distributora společnosti Thermia.

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama